Στους Ντένις Μουκουέγκε και Νάντια Μουράντ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης

Στους Ντένις Μουκουέγκε και Νάντια Μουράντ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης

Στους Ντένις Μουκουέγκε και Νάντια Μουράντ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από την επιτροπή.

Ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από τον Κονγκό και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, πρώην σκλάβα του σεξ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πήραν το βραβείο.

Το μόνο που γνωρίζαμε είναι ότι υπήρχαν 331 υποψήφιοι – 216 μεμονωμένα άτομα και 115 ομάδες, σύμφωνα με την επιτροπή του βραβείου Νόμπελ.

Υποψήφιοι ήταν σύμφωνα με πληροφορίες οι

Τσίπρας-Ζάεφ

Μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο βρίσκονται, σύμφωνα με Σουηδό δημοσιογράφο, και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων.

Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν

Οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας επανέλαβαν τις συνομιλίες τους νωρίτερα φέτος, με αποτέλεσμα οι εντάσεις στην περιοχή να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και δεκαετίες, με τα γραφεία στοιχημάτων να τους θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση του Νόμπελ Ειρήνης.

Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που έσφιξε τα χέρια με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

Μια ομάδα 18 Ρεπουμπλικανών βουλευτών κατέθεσε την υποψηφιότητα Τραμπ στην επιτροπή Νόμπελ το Μάιο κι έκτοτε θεωρείται ένας εκ των φαβορί.

Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποδέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες στη Γερμανία, παρά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις από τη γερμανική αντιπολίτευση. Αποτελεί κι αυτή με τη σειρά της μία από τις επικρατέστερες υποψηφίου για το Νόμπελ ειρήνης, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.