Ολυμπιακός, από τον παράδεισο στην κόλαση, κατέρρευσε σε 9'

Ολυμπιακός, από τον παράδεισο στην κόλαση, κατέρρευσε σε 9'

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Σαν Σίρο "γκρεμίστηκε" μέσα σε 9 λεπτά. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με γκολ του Γκερέρο (14'), αλλά τελικά ηττήθηκαν με 3-1 από την Μίλαν στη 2η αγωνιστική του Europa League. Δύο γκολ σημείωσε ο Κουτρόνε (70', 79') κι ένα ο Ιγκουαΐν (76') για τους Ιταλούς. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει μόλις 1 βαθμό, ενώ η Μίλαν είναι πρώτη στον όμιλο με 6.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μιλήσει για αλλαγές, αλλά τα 11 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Η Μίλαν μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 6', αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Σούσο έβγαλε τη σέντρα ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά κι ο Καστιγιέχο την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Αν δεν έβρισκε ο Ισπανός την μπάλα, τότε θα ήταν κανονικό το γκολ...

Στο 14' ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Κούτρης σε μία σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Γκερέρο κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 και να ξεσηκώσει τους 6.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Με το γκολ παρακαταθήκη οι παίκτες του Μαρτίνς δεν άφησαν κανένα διάδρομο κενό και παρά το γεγονός ότι η Μίλαν πίεσε πάρα πολύ στα τελευταία 15' του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μίλαν "εξαργύρωσε" την κατοχή της στο 70'. Ο Τσαλχάνογλου έβγαλε τη σέντρα και ο Κουτρόνε με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, αλλά το σουτ του Φετφατζίδη στο 74' πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι "ροσονέρι" κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Ιγκουαΐν με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός στο 79' γκρέμισε ότι καλό είχε δημιουργήσει στο ματς με το τρίτο τέρμα που δέχτηκε και το δεύτερο που σημείωσε σήμερα ο Κουτρόνε.

Διαιτητής: Μπόμπι Μέιντεν (Σκωτία)
Κάρτες: Τσαλχάνογλου
ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (54' Κουτρόνε), Καστιγιέχο (54' Τσαλχάνογλου), Σούσο (80' Μπορίνι), Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίλια, Ροντρίγκες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (78' Μεριά), Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83' Φορτούνης), Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ναουέλ (72' Ποντένσε).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ