Δεν πείθει η Βραζιλία, αν και νίκησε 2-0

Δεν πείθει η Βραζιλία, αν και νίκησε 2-0

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Βραζιλία νίκησε 2-0 την Κόστα Ρίκα στην Αγία Πετρούπολη κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες του 5ου ομίλου.

Η Σελεσάο δεν έπεισε ούτε σήμερα με την απόδοσή της, εκμεταλλεύτηκε όμως την κόπωση των αντιπάλων της από την αμυντική υπερπροσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στους 4 βαθμούς, ενώ για την Κόστα Ρίκα ήταν η δεύτερη ήττα σε δύο παιχνίδια.

Με την κατοχή της μπάλας στο 64% στο πρώτο ημίχρονο, η Βραζιλία δεν έκανε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Ένα σουτ του Μαρσέλο κι ένα του Κουτίνιο δεν ανησύχησαν τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος επενέβη έγκαιρα προ του Νεϊμάρ στο 27΄, στη μοναδική φάση που ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ξεμπλοκαριστεί.

Αντίθετα, ήταν η Κόστα Ρίκα η οποία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 13΄, με το πλασέ του Μπόρχες να περνάει δίπλα από την εστία του Άλισον Μπέκερ.

Η Σελεσάο μπήκε πολύ πιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και στο 48΄ ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα και ο Νάβας έπεσε με αυτοθυσία μπροστά στον Νεϊμάρ και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 50΄ η κεφαλιά του Ζεσούς σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κουτίνιο σούταρε ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο 56΄ ο Νάβας έκανε ωραία απόκρουση στο σουτ του Νεϊμάρ, ενώ στο 72΄, πάλι ο Νεϊμάρ, εκμεταλλεύθηκε ένα σπάνιο λάθος στην άμυνα της Κόστα Ρίκα και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 79ο λεπτό ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε προσποίηση στην περιοχή, ο Γκονζάλες φάνηκε να τον τραβάει, ο Βραζιλιάνος έπεσε στο χορτάρι και ο Κάιπερς έδωσε πέναλτι. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κοσταρικανών, ο Ολλανδός ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR και ανακάλεσε την απόφασή του, αφού ο Νεϊμάρ έπεσε «θεατρικά».

Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Φιρμίνο έδωσε με κεφαλιά-πάσα στον Ζεσούς, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά «έστρωσε» στον επερχόμενο Κουτίνιο, που με το «μυτάκι» πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Νάβας.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ «έγραψε» επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αξιοποιώντας την ασίστ του Ντάγκλας Κόστα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που φέρνει τους (αγχωμένους) «βερντεόρο» κοντά στην πρόκριση.

Πηγή: Ναυτεμπορική