Δανία-Αυστραλία 1-1

Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη «Σαμάρα Αρένα», στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2018. Οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και χρειάζονται μία ισοπαλία απέναντι στη Γαλλία για να περάσουν, προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Ερικσεν, αλλά οι «socceroos» ισοφάρισαν στο 38΄ με πέναλτι του Γέντινακ και έμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα νικήσουν την τελευταία αγωνιστική το Περού.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Δανία, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με εξαιρετικό βολέ του Ερικσεν μετά από γύρισμα του Νικολάι Γιόργκενσεν. Στη συνέχεια οι παίκτες του Αγκε Χαρέιντε είχαν ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμά τους, με σουτ του Σίστο και κεφαλιά του Γιόργκενσεν, αλλά σταδιακά οι Αυστραλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να απειλούν, κυρίως με «στημένες» φάσεις. Σε μία από αυτές, ο Λέκι πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Πόουλσεν, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δανού επιθετικού και ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου Λαόθ, μετά από υπόδειξη του VAR και εξέταση του βίντεο, καταλόγισε πέναλτι. Ο Γέντινακ στο 37΄ ευστόχησε (όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Γαλλία, όπου και πάλι τα «καγκουρό» είχαν κερδίσει πέναλτι για χέρι του Ουμτιτί σε παρόμοια φάση) και ισοφάρισε.

Οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη και το παιχνίδι απέκτησε «άγρια ομορφιά», με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Σίστο αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση στο 51΄, ενώ στο 67΄ ο Ντάλσγκααρντ πρόλαβε τελευταία στιγμή να διώξει προ του Κρούζε, με τον Σμάιχελ εξουδετερωμένο. Στο 71΄ ο «κεραυνός» του Μούι δεν βρήκε στόχο και ένα λεπτό αργότερα ο Σμάιχελ μπλόκαρε το σουτ του Ρόγκιτς, ενώ στην αντεπίθεση των Δανών ο Σίστο έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ράιαν. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 88΄, όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αρζάνι από πλάγια θέση, με τους Σκανδιναβούς να μένουν μάλλον ικανοποιημένοι από το βαθμό της ισοπαλίας, δεδομένης και της εικόνας του αγώνα.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Πόουλσεν (37΄, χάνει το επόμενο ματς), Σίστο (84΄)
Κόκκινες κάρτες: -
Οι συνθέσεις:

ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Σένε, Ντιλέινι, Έρικσεν, Πόουλσεν (59΄ Μπρέιθγουεϊτ), Σίστο, Ν. Γιόργκενσεν (68΄ Κορνέλιους)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβικ): Ράιαν, Μπέχιτς, Μίλιγκαν, Σένσμπερι, Ρισντόν, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (82΄ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (68΄ Αρζάνι), Ναμπούτ (75΄ λ.τρ. Γιούριτς)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ