Πρόστιμο 6,7 εκατ. δολαρίων στην Apple στην Αυστραλία

Πρόστιμο 6,7 εκατ. δολαρίων στην Apple στην Αυστραλία

Δικαστήριο της Αυστραλίας επέβαλε πρόστιμο στην Apple ύψους 6,7 εκατ. δολαρίων, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή την κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το update του λογισμικού της για να μη μπορεί να γίνει επιδιόρθωση σπασμένης οθόνης στα iPhone από τρίτα μέρη.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Οι αρχές έκαναν αγωγή κατά της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας από άποψη κεφαλαιοποίησης του πλανήτη για «bricking» ή αλλιώς για χρήση του update του λογισμικού έτσι ώστε να μην μπορούν εκατοντάδες smartphones ή tablets να ξεκλειδώσουν, αν οι συσκευές είχαν επιδιορθωθεί από τεχνικούς που δεν ανήκαν στην Apple.

Σύμφωνα με το δικαστήριο και όσα μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία παραβίασε το νόμο της χώρας, λέγοντας σε 275 πελάτες της ότι δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη συσκευή τους αν αυτή είχε επιδιορθωθεί από τρίτο μέρος.

Το γεγονός ότι ένα iPhone ή iPad έχει επισκευαστεί από κάποιον άλλον και όχι από την Apple δεν θα έπρεπε να έχει επίπτωση στην εγγύηση, σημείωσε το δικαστήριο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι σε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις με την αρμόδια αρχή για το θέμα» χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια στην απόφαση του δικαστηρίου.

via: Κέρδος online