«Φτιαγμένη» για τίτλο η Νάπολι

«Φτιαγμένη» για τίτλο η Νάπολι

Αποφασισμένη να πάρει τον τίτλο στη Serie A μετά από πολλά χρόνια είναι η Νάπολι.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, με το τεράστιο «διπλό» που πήρε μέσα στο Τορίνο επί της πρωτοπόρου Γιουβέντους με 1-0.

Όλα, πλέον, είναι πιθανά στα εναπομείναντα ματς, καθώς το γκολ του Κουλιμπαλί στο 90΄ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην κούρσα του τίτλου.

Η «μεγάλη κυρία» παρά την ήττα που γνώρισε στο «Γιουβέντους Αρένα», εκεί όπου η Νάπολι είχε να πανηγυρίσει από τον Οκτώβριο του 2009, παραμένει στο ρετιρέ με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την αποψινή της αντίπαλο, αλλά στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει να παίξει εκτός με Ίντερ (την επόμενη αγωνιστική) και Ρόμα, οπότε οι «παρτενοπέι» έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα κόψουν πρώτοι το νήμα. Με το σφύριγμα της λήξης παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν λες και πήραν τον τίτλο.

Η Γιουβέντους έπαιζε για δύο αποτελέσματα στο Τορίνο, επιδίωξε περισσότερο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στο να επιτεθεί και το πλήρωσε στην εκπνοή του ντέρμπι από την κεφαλιά-οβίδα του Κουλιμπαλί.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης αγωνιστικής στη Serie A:

ΣΠΑΛ-Ρόμα 0-3 (33΄αυτ. Βικάρι, 52΄ Ναϊνγκολάν, 60΄ Σικ)
Σασουόλο-Φιορεντίνα 1-0 (41΄ Πολιτάνο)
Μίλαν-Μπενεβέντο 0-1 (29΄ Ιεμέλο)
Κάλιαρι-Μπολόνια 0-0
Αταλάντα-Τορίνο 2-1 (55΄ Φρόιλερ, 64΄ Γκόσενς - 56΄ Λιάιτς)
Κιέβο-Ίντερ 1-2 (90΄ Στεπίνσκι - 52΄ Ικάρντι, 61΄ Πέρισιτς)
Λάτσιο-Σαμπντόρια 4-0 (32΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 43΄ Ντε Φράι, 85΄,88΄ Ιμόμπιλε)
Ουντινέζε-Κροτόνε 1-2 (6΄ Λαζάνια - 7΄ Σίμι, 86΄ Φαραόνι)
Γιουβέντους-Νάπολι 0-1 (90΄ Κουλιμπαλί)

Πηγή: Ναυτεμπορική.gr