Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλάει για όλα

Ο Ουζουνίδης στην ΑΕΚ

Στην κατάσταση που βιώνει καθημερινά αυτός, οι συνεργάτρες του και ποδοσφαιριστές αναφέρθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας εφ΄ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αποκάλυψε την προσπάθεια που γίνεται ημέρα με την ημέρα για να παραμένει εν λειτουργία ο σύλλογος, εκτιμά όμως ότι αν δεν βρεθεί σύντομα κάποιος να ηγηθεί της προσπάθειας, ο σύλλογος δεν θα τα καταφέρει.

Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ρωτήθηκε και απάντησε για:
Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: «Ήξερα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στην ομάδα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα εξελίσσονταν σε τόσο μεγάλα. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει τόσο μεγάλη δυναμική, που θα βρεθεί ο τρόπος και θα λύσει τα προβλήματά του. Θα δώσουμε το καλύτερο για να μείνει ο σύλλογος ζωντανός. Είμαστε τυχεροί που κάθε μέρα που ξυπνάμε υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα».

Τη συσσώρευση του χρέους: «Η ουσία λέει ότι κάτι δεν πήγε καλά. Όταν φτάνει η ομάδα να έχει τόσα χρέη, σημαίνει πως κάτι δεν πήγε καλά. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν λεφτά, ότι οι προθέσεις τους ήταν καλές για το σύλλογο, αλλά η ουσία των πραγμάτων δείχνει ότι απέτυχαν. Ίσως να έκανε κακό στην ομάδα το νταμπλ και το Κύπελλο και έβγαλαν την ομάδα από τους πραγματικούς στόχους και τα προβλήματα».

Το στόχο όταν ανέλαβε καθήκοντα: «Ο στόχος όταν πας στον Παναθηναϊκό είναι να πάρεις τίτλους. Από την πρώτη μέρα όμως φάνηκε καθαρά πως θα πηγαίναμε σε μειώσεις του μπάτζετ και θα φύγουν κάποιοι παίκτες. Από πέρσι τον Ιανουάριο αρχίσαμε να μειώνουμε το μπάτζετ, ήθελα κι άλλους παίκτες αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα. Η ομάδα δεν είχε προστασία, επικοινωνιακά και αγωνιστικά. Υπήρχαν και οικονομικά προβλήματα. Καταφέραμε όμως με τον κ. Λυμπερόπουλο να κρατήσουμε την ομάδα, να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Τη συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Η σχέση μας ήταν καλή. Ο κ. Αλαφούζος ήταν ιδανικός πρόεδρος για έναν προπονητή. Δεν ενοχλούσε, δεν πίεζε τον προπονητή. Δεν είχαμε καθημερινή

επικοινωνία, συνήθως μιλούσαμε μετά τα παιχνίδια. Όμως υπήρχαν όλα τα άλλα προβλήματα. Κι ο ίδιος παρέλαβε την ομάδα με αρκετά χρέη και τα προβλήματα αυξάνονταν. Κάποιες φιλοδοξίες που ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν οδήγησαν την ομάδα σε κάποια ανοίγματα που δεν μπορούσε να καλύψει».

Το πώς υποδέχτηκε την απόφαση του κ. Αλαφούζου: «Η πρώτη προειδοποίηση ήταν όταν είχαμε κάνει μια συνάντηση και μας είπε ότι δεν θα έβαζε άλλα λεφτά, μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς κάποια πράγματα που δεν έγιναν ανάγκασαν τον κ. Λυμπερόπουλο να φύγει κι εκεί ήρθε ένας μεγάλος προβληματισμός για μένα. Εγώ όμως ήμουν ο προπονητής και θεώρησα πως θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Στη συνέχεια είδα ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα με πολύ μικρότερο μπάτζετ. Το κάναμε και αυτό και ξαφνικά χωρίς καμία ενημέρωση έμαθα από την ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου ότι αποχωρεί. Εκείνες οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες για μας. Είχαμε μιλήσει μετά την ανακοίνωση κι από τότε δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

Το ποιοι διαχειρίζονται την καθημερινότητα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε 3-4 άνθρωποι, που προσπαθούμε να λύσουμε την καθημερινότητα, να ξημερώσει η επόμενη μέρα, να κρατήσουμε το αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι. Πολλή βοήθεια δίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, που ήταν ο μάνατζέρ μου. Κάνει δουλειές σαν να είναι ο τεχνικός διευθυντής. Προσπαθεί να βρει χρήματα, να λύσει τα προβλήματα και πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ. Και δεν είναι Παναθηναϊκός. Αλλά κάνει περισσότερα πράγματα κι από το αν ήταν από μικρός Παναθηναϊκός. Αυτός ο μήνας είναι ο πιο δύσκολος για το σύλλογο, από οικονομικής φύσεως, αλλά και αγωνιστικά. Θα ξέρουμε από τις αντιδράσεις των παικτών που θα πάμε αγωνιστικά».

Το πρόβλημα ρευστότητας: «Οι πληρωμές γίνονται από κινήσεις που κάνουμε εμείς. Οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί τη δόση Οκτωβρίου. Από το τέλος του μήνα έχουν δικαίωμα προσφυγής αν δεν πληρωθούν και πρέπει αν βρούμε τρόπο για να έρθουν χρήματα στο σύλλογο. Ο μοναδικός τρόπος είναι η πώληση κάποιου παίκτη. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα στην ομάδα από το αν θα είμαι εγώ πληρωμένος. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε περισσότερο από σεβασμό προς το σύλλογο».

Τον κίνδυνο προσφυγών: «Η σχέση μου με τους παίκτες είναι πολύ καλές, παρότι αγωνιστικά έχω κάποια παράπονα και θα περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω ή να απαιτήσω πράγματα λόγω της κατάστασης. Είναι επαγγελματίες κι αν είναι απόφασή τους να φύγουν, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος».

Την αγωνιστική διαφορά στα εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια: «Σίγουρα, το κίνητρο στη Λεωφόρο είναι διαφορετικό. Αν κάποιοι παίκτες είναι πιο προσεκτικοί εκτός έδρας και δεν δίνουν το 100%, δεν το ξέρω. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να συνεχιστεί αυτό. Θα το βελτιώσουμε».

Τις φήμες για πώληση των Χουλτ, Λουντ, Μολέντο και Κουρμπέλη: «Δεν θέλουμε να φύγουν όλοι. Αν δεν είχε γίνει η μεταγραφή του Βλαχοδήμου ίσως να σταματούσαμε να λειτουργούμε. Και τώρα αν δεν γίνει κάποια πώληση παίκτη το ίδιο ισχύει. Από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται κάποιος, ο μόνος τρόπος είναι η πώληση».

Τη λύση των ακαδημιών: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε για να ανταποκριθούν. Υπάρχουν όμως νέα παιδιά, που αν χρειαστεί αναγκαστικά θα στηριχτούμε σε αυτούς. Αυτή τη στιγμή η ελληνοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από την ακαδημία μας».

Την εκτίμηση του κόσμου προς αυτόν: «Αυτό είναι πολύ μεγάλο βάρος για μένα. Θα προτιμούσα να κριθώ καθαρά σαν προπονητής. Η αξιολόγηση σε μένα και τους παίκτες δεν μπορεί να είναι ίδια με ένα υγιές περιβάλλον. Προσπαθώ να κάνω αυτό που πρέπει για το σύλλογο».

Την πρόσφατη επιστολή της Nova στη Super League για πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό: «Δεν περνά από το μυαλό μου ότι θα γίνει αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος. Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και για τις άλλες ομάδες στη Super League. Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν έχει βγει κάποιος να πει την αλήθεια στον κόσμο. Μπορεί αρχικά να ενοχλήσει, αλλά θα εκτιμηθεί».

Την ιδέα του παραδείγματος της ΑΕΚ: «Δεν αξίζει να περάσει αυτό ο Παναθηναϊκός. Για ένα κλαμπ του μεγέθους του Παναθηναϊκού δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Δυστυχώς δεν εμφανίζεται κάποιος αυτή τη στιγμή. Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι ίσως να δουλεύουν ένα σχέδιο».

Το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου. Αυτή τη στιγμή με ποιον να μιλήσω; Για να κοιτάξω κι εγώ να δω επαγγελματικά τι πρέπει να κάνω. Ας υπάρχει πρώτα σύλλογος και μετά βλέπουμε εμείς».

Το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Βλέπω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αγωνιστικά δεν συζητάω καν ότι μπορεί να πέσουμε. Είναι πολύ βαριά η φανέλα. Εξωαγωνιστικά δεν ξέρω, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βγαίνει κάθε μέρα. Πιστεύω πως στο τέλος κάτι θα γίνει. Αν δεν βρεθεί λύση είναι δύσκολο να αντέξει η ομάδα, όσο κι αν είναι δίπλα ο κόσμος».

Πηγή: Ναυτεμπορική