Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι ισπανικές δικαστικές αρχές σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και συνεργατών του.

Ελεύθερος με εγγύηση πρώην υπουργός της Καταλονίας

Οι ισπανικές αρχές απέρριψαν επίσης το αίτημα του κ. Πουτζντεμόν να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, ο καθαιρεθείς τοπικός πρωθυπουργός της Καταλονίας ανέφερε ότι δεν θα αποφύγει τη Δικαιοσύνη, ωστόσο διευκρίνισε: «Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών».

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ» επεσήμανε και πρόσθεσε πως είναι «αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες».

Ο καθαιρεθείς τοπικός πρωθυπουργός της Καταλονίας, που έφυγε από την Ισπανία για το Βέλγιο μετά την αποπομπή της περιφερειακής κυβέρνησης στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Ισπανίας, δήλωσε εξάλλου «έτοιμος» να συμμετάσχει στις πρόωρες περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.
«Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα. Μπορώ να κάνω εκστρατεία από οπουδήποτε», σημείωσε.
«Θεωρούμε ότι είμαστε μια νόμιμη κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια προκειμένου να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει στην Ισπανία. Οι εκλογές δεν θα είναι ουδέτερες, ανεξάρτητες και ομαλές αν η κυβέρνηση βρίσκεται στην φυλακή», είπε επίσης.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP