Ο Μακρόν σε ηλικία 39 ετών είναι ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας από την εποχή του Ναπολέοντα ο οποίος έγινε αυτοκράτορας σε ηλικία 35 ετών.

 

 

5 τραγούδια με αναφορά στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη

 

http://www.apotis4stis5.com/lists-f/10942-5-3

 

.

Ο κεντρώος, σοσιαλφιλελεύθερος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, αφού κατήγαγε συντριπτική νίκη στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, με 66% ένάντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

 

Ο 39χρονος Μακρόν θα γίνει ο ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, αφού συγκέντρωσε το 66,01% των ψήφων έναντι 33,99% της Λεπέν, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας στις 02:40 (ώρα Ελλάδας).

 

Ο κ. Μακρόν και η Μ. Λεπέν είχαν μια σύντομη και φιλική τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.
«Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νικητής Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο

 

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ολάντ στον Μακρόν
Τηλεφώνησα απόψε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά

 

Ολάντ.
«Η μεγάλη νίκη του επιβεβαιώνει ότι μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θέλησε να συγκεντρωθεί γύρω από τις αξίες της Δημοκρατίας και να διατηρήσει τους δεσμούς μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διατηρήσει τη Γαλλία ανοικτή στον κόσμο.

 

»Του εξέφρασα τις ολόθερμες ευχές μου για επιτυχία προς όφελος της χώρας μας, για να ακολουθήσει η Γαλλία τον δρόμο της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε ο απερχόμενος επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

 

Καζνέβ: Η κυβερνητική Κεντροαριστερά να συμβάλει στην πενταετία Μακρόν
Ο κεντροαριστερός, απερχόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ χαιρέτισε τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ως απόρριψη του καταστροφικού σχεδίου της Ακροδεξιάς για τη Γαλλία.

 

Εκτίμησε παράλληλα ότι η κυβερνητική Κεντροαριστερά θα πρέπει να έχει συμβολή και συμμετοχή στην πενταετία της θητείας του νέου προέδρου της Γαλλίας.

 

«Το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών είναι να έχουμε τη δύναμη και την αξιοπιστία ώστε να υπάρχει μια τέτοια προοπτική», κατέληξε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος πιθανότατα θα ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη μάχη των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr