Πέθανε ο συγγραφέας Δημήτρης Πετσετίδης

Πέθανε ο συγγραφέας Δημήτρης Πετσετίδης

Ο συγγραφέας Δημήτρης Πετσετίδης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ξαφνικά, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Δημήτρης Πετσετίδης γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 2 Αυγούστου 1940. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα πρώτα του διηγήματα άρχισαν να δημοσιεύονται στη λογοτεχνική σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα» από το 1977.

Συνεργάστηκε με το περιοδικό «Το Δέντρο» στο οποίο δημοσίευε, επί χρόνια, διηγήματα, σχόλια στη στήλη «Τα φύλλα» και σκίτσα. Πολλά διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά.

Από το 1957 μέχρι και το 1982 έζησε στην Αθήνα, όπου δίδαξε σε φροντιστήρια. Το 1973 υπήρξε υπεύθυνος ύλης του περιοδικού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), Ευκλείδης Β'. Από το 1964 μέχρι το 1983 δούλεψε και ως γελοιογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας (Ταχυδρόμος, Επίκαιρα, Τα Νέα, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Εξόρμηση, Ποντίκι κ.ά.).

Το 1981, το διήγημά του «Σιδηροδρομικός σταθμός Σπάρτης» τιμήθηκε με έπαινο στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Το 1983 εγκαταστάθηκε στη Σπάρτη και έκτοτε ζούσε και εργαζόταν εκεί. Το 2011, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Ουράνη για το σύνολο του έργου του στο διήγημα.

Πηγή: Ναυτεμπορική