Europa League: Τα αποτελέσματα και φάσεις

Μόνο εάν αυτοκτονήσει στη ρεβάνς θα χάσει την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Europa League ο Άγιαξ, ενώ το πρώτο βήμα για την τετράδα έκανε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το γκολ του Μχιταριάν στο 37΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «μπέμπηδες», οι οποίοι έφυγαν με ισοπαλία από το «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» με την Άντερλεχτ (1-1) και περιμένουν τους Βέλγους στο «Όλντ Τράφορντ» την ερχόμενη Πέμπτη για να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 86΄ με τον Ντεντόνκερ.

Σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς εξασφάλισε και ο Άγιαξ, μετά το 2-0 επί της Σάλκε στο «Άμστερνταμ Αρένα». Σκόρερ και των δύο τερμάτων των Ολλανδών ήταν ο Κλάασεν, στο 27΄ με πέναλτι και στο 52΄.

«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκε στο Βίγκο η Γκενκ. Η Θέλτα επικράτησε με 3-2 των Βέλγων, που έδειξαν ικανοί για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα στη ρεβάνς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπετιούς στο 10΄, αλλά οι Ισπανοί «απάντησαν» με τρία γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά με τον Σίστο στο 15΄, στη συνέχεια με τον Άσπας (18΄), ενώ στο 38΄ ο Γκουϊντέτι ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (3-1). Οι Βέλγοι, πάντως, κατάφεραν να μειώσουν με τον Μπουφέλ στο 67΄ και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα τους.

Λιόν-Μπεσίκτας 2-1

Πηγή: Ναυτεμπορική