Χιονίζει παντού, κλειστά αύριο τα σχολεία σε...

Χιονίζει παντού, κλειστά αύριο τα σχολεία σε...

Καιρός LIVE: Χιονίζει τώρα στην Αθήνα - Υπό το μηδέν ο υδράργυρος (vid)

Έντονη χιονόπτωση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα βόρεια προάστια.

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας

Τα αυτοκίνητα στην Κυψέλη έχουν... ασπρίσει ενώ νιφάδες πέφτουν και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Άσπρισαν τα αυτοκίνητα στην Κυψέλη

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας -Άσπρισαν τα αυτοκίνητα στην Κυψέλη

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην Πεντέλη, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τα Βριλίσσια αλλά και το Χαλάνδρι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Εικόνα από τα Μελίσσια

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας -Εικόνα από τα Μελίσσια

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νεας Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείο Πεντέλης 414 έως το ύψος της Λ. Διονύσου και από το 40ο χιλιόμετρο Π.Ε. οδού Αθηνών-Θήβας στο ρεύμα προς τη Θήβα για φορτηγά οχήματα.

Η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Στην Αττική, κλειστά θα παραμένουν και αύριο όλα τα σχολεία των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα και Μαραθώνα, της τοπικής κοινότητας Γραμματικού, και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης. Τα υπόλοιπα σχολεία της Νέας Μάκρης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Ελλη Χρυσίδου.

Στον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ούτε στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί αντίθετα θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

Παρομοίως και στον Δήμο Λαγκαδά, όπου προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Στους δήμους Αικατερίνης, Κιλκίς και Έδεσσας δεν θα χτυπήσει αύριο το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους Δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Με αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης την Τρίτη.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη.

Εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς κελσίου, με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο για δεύτερη μέρα τα περισσότερα σχολεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στη Φθιώτιδα όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους δήμους.

Στην Εύβοια, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο εκτός από εκείνα που βρίσκονται στο δήμο Χαλκιδέων και για τα οποία αναμένεται να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης ακόμη και αύριο το πρωί. Στη Φωκίδα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στην περιοχή της Γραβιάς, ενώ αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σε Δελφούς, Δεσφίνα, Πολύδροσο και Ευπάλιο. Για τα υπόλοιπα σχολεία θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο το πρωί.

Στη Βοιωτία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο δήμο Τανάγρας και στο δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας. Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Αλιάρτου και μισή ώρα αργότερα στο δήμο Λιβαδειάς, ενώ στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο δήμο Ορχομενού και στη Θήβα, όπου θα παραμείνουν κλειστά τα ειδικά σχολεία.

Στην Ευρυτανία και το δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο στις 10 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο δεύτερο δήμο της περιοχής, στο δήμο Αγράφων, έχει ήδη αποφασιστεί από χθες τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Στην Καρδίτσα, κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μουζάκι, Παλαμά και Σοφάδες, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κλειστά και αύριο Τρίτη θα είναι όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Το κουδούνι δεν θα χτυπήσει αύριο σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό της Λάρισας με αποφάσεις των δημάρχων, καθώς αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης. Επίσης, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου και μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, την Τρίτη θα είναι κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμου.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν: στο νησί της Χίου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων.

Στο νησί των Οινουσσών οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κλειστά πολλά σχολεία και στην Κρήτη

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά σχολεία της Κρήτης.

Ειδικότερα και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, 'Αγιο Σύλλα και 'Αγιο Βλάση.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τον Δήμο.
Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές ενώ για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά, εξαιτίας του παγετού που δημιουργείται τις πρωινές ώρες και που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις.

Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ακόμη αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα παραμείνουν κλειστές.
Επίσης, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όλα τα σχολεία του Δήμου της περιοχής αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά όχι μόνο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη 11 του μήνα.

Εξάλλου λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί, μετά την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου ενώ οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Στο Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν αύριο κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ενώ κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Επίσης, αποφασίσθηκε η διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια τον Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.
Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο 'Ανω Γουβών (Σκοτεινό).
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελιάς.

Τέλος, στη Βιάννο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη οι σχολικές μονάδες στα Χανιά, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο δήμο Αποκορώνου και στο Έλος Κισσάμου.

Πηγή: Έθνος.gr