Euroleague: Σούπερ Ολυμπιακός,Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια

Euroleague: Σούπερ Ολυμπιακός,Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, νίκησε 71-62 τη Φενέρμπαχτσε παρά τις σοβαρές απουσίες του και ολοκλήρωσε με νίκη και τη δεύτερη θέση στην Ευρωλίγκα το 2016.

Μια νίκη που θα μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολα, πάντως, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 23 πόντων, πριν οι Τούρκοι μειώσουν ακόμη και στους τέσσερις (65-61) λίγο πριν τη λήξη.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 30 λεπτά, στη συνέχεια όμως είχε ένα κακό δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, αλλά όταν «κόλλησε» οι Λοτζέσκι και Σπανούλης δήλωσαν «παρών» και καθάρισαν το παιχνίδι, στέλνοντας τις καρδιές των 11.000 φίλων τους που γέμισαν το ΣΕΦ στις θέσεις του.

Το «βελούδινο σφυρί» του πρωταθλητή ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους, ο Μπιρτς έκανε double double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Παπαπέτρου σημείωσε 12 και έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 58-40 στο 30΄, κι αφού προηγουμένως είχε φτάσει στο +23 (46-23, 48-25, 54-31). Το τρίποντο του Ντίξον σηματοδότησε την αρχή της αντεπίθεσης για τη Φενέρ (58-43), που έφτασε σιγά-σιγά στο -11 στο 34΄.

Ο Λοτζέσκι με σπουδαία καλάθια συντηρούσε διψήφια διαφορά (65-53), αλλά η κακή άμυνα και οι λάθος επιλογές στην επίθεση έφεραν το 65-61 δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Στο σημείο εκείνο όμως ο Σπανούλης έγραψε το 67-61, ο Λοτζέσκι το 69-62 (είχε ευστοχήσει σε βολή ο Ντίξον) και ο αρχηγός με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς το τρίποντο του Κάλινιτς στην εκπνοή ήταν εκπρόθεσμο.

Ένας καταπληκτικός Ερυθρός Αστέρας, νίκησε εύκολα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Βελιγράδι με 78-67 και κατέρριψε μια αρνητική γι΄ αυτόν παράδοση, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στους Ρώσους.

Παράλληλα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα (8η) που οδηγεί στα πλέι οφ με την έβδομη νίκη σε 15 αγώνες, ενώ οι Μοσχοβίτες υποχώρησαν στο 12-3.

Ο Κούζμιτς έκανε σπουδαίο παιχνίδι για τους Σέρβους και κατέγραψε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ για την ΤΣΣΚΑ διακρίθηκε μόνο ο Βοροντσέβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους.

Εξαιρετική και η Μπασκόνια, νίκησε στη Βιτόρια τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 101-88 και με ρεκόρ 10-5 ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η «ομάδα του λαού» γνώρισε την έκτη συνεχή και συνολικά δέκατη ήττα, μένοντας πολύ πίσω.

Ο Βόιγκτμαν είχε 23 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους νικητές, ο Σενγκέλια 22 πόντους και ο Λάρκιν 13 πόντους και άλλες τόσες ασίστ, ενώ από τη Μακάμπι διακρίθηκε ο Ραντ με 20 πόντους.

Μετά τη Ρεάλ, η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν η δεύτερη ομάδα της βραδιάς που νίκησε εκτός έδρας. Οι Λιθουανοί επιβλήθηκαν στο Μιλάνο της Αρμάνι με 78-70 και έφτασαν στο 6-9, ενώ οι Ιταλοί, που έχασαν για όγδοο συνεχή αγώνα, βρίσκονται στο 4-11.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε κορυφαίο τον Μιλάκνις με 16 πόντους, ενώ για το συγκρότημα του Γιασμίν Ρέπεσα επίσης ένας Λιθουανός, ο Καλνιέτις, ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ενώ από 15 είχαν Σάντερς και Χίκμαν.

Πηγή: Ναυτεμπορική