Η ΑΕΚ κατάφερε να χάσει από τον Πανσερραϊκό που έπαιζε με 10, χάνοντας πολλές ευκαιρίες

Η δυσκολοκατάβλητη ομάδα του Χουάν Φεράντο επικράτησε με 1-0 της Ένωσης στο "Δημοτικό Στάδιο Σερρών" για την 9η αγωνιστική της Super League, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μία ώρα αγώνα.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους, οι οποίες δεν ήταν ιδιαιτέρως αμυντικές. Αντιθέτως, οι παίκτες του Φεράντο πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους, χωρίς να περιμένουν πίσω. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11′ και ήταν για την ΑΕΚ, με σουτ του Λαμέλα που έσωσε ο Γκουγκεσασβίλι. Στο 19′ ο Πανσερραϊκός… απάντησε στις ευκαιρίες, με προβολή του Μπεντακόρ που πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Στρακόσα. Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι Σερραίοι κέρδισαν πέναλτι, λόγω μαρκαρίσματος του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο Μπετανκόρ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αλβανό πορτιέρε για το 1-0. Ωστόσο, στο 26′ οι ισορροπίες άλλαξαν, μιας και ο VAR κάλεσε τον Τσιάρα να δει φάση στην οποία εν τέλει δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Τέρζιτς, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες.

Έστω κι έτσι, τα “λιοντάρια” άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 34′, όταν ο σκόρερ τους έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά εκείνο σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Η Ένωση ακούμπησε την ισοφάριση δευτερόλεπτα αργότερα, με εκτέλεση του Λαμέλα μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, όμως και πάλι ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο χορτάρι, ενώ οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω με στόχο να κρατήσουν το αποτέλεσμα που είχαν στα χέρια τους. Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεσαν σφοδρά την αντίπαλη άμυνα, όμως το σύνολο του Φεράντο αποδείχθηκε ιδιαιτέρως δυσκολοκατάβλητο. Στο 73′ ο Μάνταλος έχασε μία σπουδαία ευκαιρία, όταν βρέθηκε μπροστά από το τέρμα με τον Γκουγκεσασβίλι εξουδετερωμένο, αλλά αστόχησε. Στο 85′ ο Γεωργιανός έκανε την απόκρουση του αγώνα, σε τελείωμα του Πιερό από κοντά, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Βέβαια δεν έμεινε εκεί, μιας και ακολούθησε ακόμα μία μεγάλη επέμβασή του σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον στο 87′.

ΓΚΟΛ: 23′ Μπετανκόρ (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΗ: 29′ Μπετανκόρ – 6′ Χατζισαφί, 22′ Περέιρα, 48′ Βίντα
ΚΟΚΚΙΝΗ: 27′ Τέρζιτς
ΔΟΚΑΡΙ: – 85′ Πιερό
STATS: –

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Ζελέν, Τέρζιτς, Ντέλετιτς (46′ Καρασαλίδης), Τομάς, Μπετανκόρ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί (46′ Πινέδα), Οντουμπάτζο, Χατζισαφί (57′ Μαρτιάλ), Σιμάνσι, Περέιρα (71′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία (70′ Ελίασον), Πιερό.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός – Βόλος 0-1
Λεβαδειακός – Λαμία 2-2
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
18:00 Παναθηναϊκός – Άρης
21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
21:30 Athens Kallithea – ΟΦΗ

 

Πηγή: ERTNews