Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Γεράσιμος

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις θεραπείες σε εξειδικευμένο κέντρο της Βοστώνης

Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού - Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις θεραπείες σε εξειδικευμένο κέντρο της Βοστώνης

O 22χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να επιστρέψει στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά το ταξίδι του σε εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thenewspaper.gr, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Γεράσιμο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον «ξυπνήσουν» από το βαθύ κώμα, στο οποίο έχει περιέλθει από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν φέρεται να εκσφενδονίστηκε από το πρώτο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Ο 22χρονος θα μεταφερθεί για νοσηλεία σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

Τέμπη: «Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη» έχει δηλώσει η μητέρα του

Πριν από λίγο καιρό, μιλώντας στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η μητέρα του Γεράσιμου είχε μιλήσει για τον αγώνα που δίνει ο γιος της. «Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για τη ζωή του… Ένα χρόνο μετά έχω τόσα πολλά να πω… δεν ήρθε η ώρα. Από την ημέρα του εγκλήματος αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω… να γιατρέψω… να σώσω. Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα είναι όλα κρίσιμα, δεν νοείται κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πέρα από το παιδί μου είναι ποτέ να μην ξανασυμβεί.

Και η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Όχι αυτών που έφυγαν, στη θέση όσων έμειναν. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία… Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα. Και η εξέλιξη της κατάστασής του είναι απρόβλεπτη. Ο Γεράσιμος έχει κάνει δύο εγχειρίσεις. Η πρόγνωση είναι φτωχή. Όμως, πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Του έχω εμπιστοσύνη, έχει κερδίσει πολλές μάχες», είχε αναφέρει.

Πηγή Athens Voice

 

 
Tags