Πρατήριο έβαλε 64 λίτρα βενζίνης σε αυτοκίνητο που το ρεζερβουάρ χωράει 54 λίτρα

Εικόνα αρχείου - Unsplash

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 από τον οδηγό ενός Mercedes A-Class. Όπως αναφέρει πριν από μερικές ημέρες πήγε σε ένα πρατήριο καυσίμων και ζήτησε να του φουλάρουν το αυτοκίνητο.

Όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός και πήρε την απόδειξη στα χέρια του με έκπληξη διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο είχε γεμίσει με 63,3 L βενζίνης παρόλο που σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή το ρεζεβρουάρ έχει χωρητικότητα 54 L.

Μάλιστα, σημειώνει ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν άδειο μόλις μπήκε στο πρατήριο και δεν είχε ακόμα ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας. Αμέσως ο οδηγός ενημέρωσε τον υπάλληλο ότι κάτι πάει στραβά και στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και αφού κατέγραψε το συμβάν στη συνέχεια ο οδηγός απευθύνθηκε στο τμήμα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στον τηλεφωνικό αριθμό 1520. Εκεί παρέδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του (απόδειξη, μάρκα αυτοκινήτου, κ.α.) και στη συνέχεια του είπαν ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα τον ενημερώσουν.

Πράγματι, μετά από δύο εβδομάδες, τον κάλεσαν και τον ενημερώσαν ότι η υπηρεσία προχώρησε στον έλεγχο της αντλίας και δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση. Όταν ο ίδιος επέμεινε ότι δεν γίνεται η αντλία να λειτουργεί κανονικά και να βάζει 63,3 L σε ένα αυτοκίνητο με μικρότερο ρεζερβουάρ, τότε του είπαν να μιλήσει με τον αρμόδιο ελεγκτή.

Ο οδηγός μίλησε με τον ελεγκτή σημειώνοντας ότι οι 10 ημέρες που μεσολάβησαν από την καταγραφή του περιστατικού μέχρι και την πραγματοποίηση του ελέγχου, είναι ένα διάστημα που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στην αντλία για να επανέλθει στην κανονική της λειτουργία. Η απάντηση που έλαβε από τον ελεγκτή είναι ότι αυτή είναι η διαδικασία και δεν μπορεί να αλλάξει.