Tupperware: Τίτλοι τέλους για τη θρυλική εταιρεία

Photo by Wikimedia Commons

Πώς δημιουργήθηκε ο θρύλος της Tupperware, που οδεύει προς το τέλος της

Είναι από τις περιπτώσεις στο marketing όπου το brand καταλήγει να ταυτίζεται με το προϊόν, κάτι που φυσικά επηρεάζει όλα τα μελλοντικά αντίστοιχα. Ήταν ακριβώς όπως είχε περιγραφεί για την κέτσαπ Heinz, στη δημοφιλή σειρά Mad Men. Η εταιρεία Tupperware, φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος της μετά από 78 χρόνια. 

Το 1946 ο χημικός Earl Tupper παρουσίασε το θρυλικό πλέον αεροστεγές κάλυμμα. Κάτι που βοηθούσε το φαγητό να μην αλλοιώνεται και να διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του μέσα στο ψυγείο. Έτσι κάπως ξεκίνησε μια επανάσταση που μάλλον κλείνει τον κύκλο της, με την πτώχευση της εταιρείας. 

Το 2020 σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 3.2 εκατομμύρια άνθρωποι πουλούσαν τα προϊόντα της παγκοσμίως. Ωστόσο έκτοτε, από 600.000 οι "ενεργοί" πωλητές έπεσαν στους 284.000. Την ίδια στιγμή νέοι παίκτες στο χώρο έκαναν την εμφάνιση τους. 

Η Tupperware υπέβαλλε πρόσφατα αίτηση πτώχευσης, λόγω των διογκούμενων ζημιών. Η εταιρεία ανέφερε πως θα ζητήσει δικαστική άδεια για να ξεκινήσει διαδικασία πώλησης της επιχείρησης και στοχεύει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.