Σπουδαίος, έφυγε και ο JD Souther, είχε γράψει το New Kid In Town

Ο JD Souther, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός που συνέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Eagles, όπως το "New Kid in Town" και το "Best of My Love", και είχε μια μακρά σόλο καριέρα που περιελάμβανε τo top 10 " You're Only Lonely», πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 78 ετών. Δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου, αλλά περιγράφηκε από τους αντιπροσώπους του Solters PR ότι έφυγε ειρηνικά στο σπίτι του στο Νέο Μεξικό.

Ο Souther επρόκειτο να βγει για κοινές συναυλίες αυτό το φθινόπωρο με την Karla Bonoff, μια άλλη βετεράνο της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού της δεκαετίας του 1970 στη Νότια Καλιφόρνια, και είχε εμφανιστεί μόλις πριν από πέντε ημέρες.

Εκτός από το "New Kid" και το "Best of My Love", άλλες συνθέσεις που συνέγραψε ο Souther που εμφανίστηκαν στα άλμπουμ των Eagles ήταν τα "Heartache Tonight", "Victim of Love", "James Dean", "Doolin-Dalton", "The Sad Cafe», «You Never Cry Like a Lover», «Teenage Jail» και «Last Good Time in Town». Ήταν ο μοναδικός συγγραφέας του "How Long", μια διασκευή που κυκλοφόρησε οι Eagles το 2007 σε ένα τραγούδι που είχε πρωτοκυκλοφορήσει ο Souther ως σόλο καλλιτέχνης το 1972. Η φιλία του με τον Don Henley επεκτάθηκε στη συγγραφή του κλασικού αυτού καλλιτέχνη "The Heart of the Matter» και αρκετά άλλα κομμάτια στα σόλο άλμπουμ του Henley.

Ήταν πραγματικά σπουδαίος και ίσως δεν είχε προσωπικές επιτυχίες γιατί όλα τα καλά τραγούδια του τα έδινε στην Linda Ronstadt με την οποία είχε σχέση και την βοήθησε σημαντικά στην προσωπική της καριέρα, όπως βοήθησε και όλους τους Eagles για τους οποίους έγραψε πολλές επιτυχίες.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url