Έφυγε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 85 ετών, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, και σύζυγος της Τζούλιας Αργυροπούλου. 

 

Ο Ντίνος Καρύδης γεννηθείς στην Αθήνα το 1938, διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως φοιτητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε πολλές ταινίες, όπως Η Αλίκη στο Ναυτικό, Διπλοπενιές, Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Υπολοχαγός Νατάσα ενώ είχε παίξει και στο πλευρό της Τζένης Καρέζη στις ταινίες Ερωτική Συμφωνία και Μαντώ Μαυρογένους. Στην τηλεόραση οι πιο γνωστές δουλειές του ήταν οι Άγνωστος Πόλεμος, Μενεξεδένια Πολιτεία, η Κραυγή των Λύκων, Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα, Λόγω Τιμής κ.α.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συμμετείχε σε παραστάσεις, όπως: «Οδός Ονείρων» (1962), Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1965), Γλυκειά μου Μπριζίτ (1968), Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (2015).

Όσον αφορά στον κινηματογράφο, το 1961 συμμετείχε στην θρυλική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» και το 1970 τον είδαμε στην ταινία «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» ως λοχαγό Φίσερ, ενώ τον απολαύσαμε και μεταξύ άλλων στις ταινίες: Κατάχρησις εξουσίας (1971), Αναζήτησις… (1972), Το αγκίστρι (1976).

Video Url