Πέθανε ο κορυφαίος στιχουργός Will Jennings

Will Jennings, ο βραβευμένος στιχουργός για δημοφιλή τραγούδια όπως το "Tears in Heaven" (με τον Eric Clapton), το "My Heart Will Go On" (το τραγούδι για την ταινία μεγάλου μήκους Titanic, με τον James Horner) και "Up Where We Belong» (με τους Jack Nitzsche και Buffy Sainte-Marie, για το An Officer and a Gentlemen), μεταξύ πολλών άλλων, πέθανε. Ο θάνατός του, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, σε ηλικία 80 ετών, ανακοινώθηκε από αρκετούς καλλιτέχνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζένινγκς έγραψε πολλές επιτυχίες με τον Στιβ Γουίνγουντ. Μεταξύ των άλλων σημαντικών συγγραφικών του επιτυχιών ήταν το "Didn't We Almost Have It All", ένα #1 σινγκλ για τη Whitney Houston και το "I'll Never Love This Way Again", ένα top 5 επιτυχία για την Dionne Warwick το 1979.

Από τη βιογραφία του από το Songwriters Hall of Fame στο οποίο εισήχθη το 2006: Ο βραβευμένος με Grammy και Όσκαρ τραγουδοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ με το The Commitment του 1976, λίγο μετά τη συνεργασία με τον συνθέτη Richard Kerr για να γράψει την επιτυχία του Barry Manilow το 1977 «Looks Like We Τα κατάφερε." Δύο χρόνια αργότερα, ο Manilow επέστρεψε στο top 10 με το "Somewhere in the Night" του ντουέτου.

Αφού κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για το τραγούδι "People Alone" από το The Competition της δεκαετίας του 1980, ο Jennings συνεργάστηκε με τον Winwood σε πολλά τραγούδια του άλμπουμ του 1981 Arc of a Diver. Επανενώθηκαν την επόμενη χρονιά για το Talking Back to the Night, το οποίο δημιούργησε την επιτυχία «Valerie». Το ζευγάρι αργότερα θα συνέγραφε το "Higher Love", το οποίο έγινε το πρώτο #1 του Winwood στο Hot 100.

Μαζί με τον Nitzsche και τη Sainte-Marie, ο Jennings κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για το "Up Where We Belong", που τραγούδησαν οι Joe Cocker και Jennifer Warnes για την επιτυχημένη ταινία An Officer and A Gentleman.

 

Ο Jennings επανενώθηκε με τον Winwood για το εξαιρετικά δημοφιλές Back in the High Life του 1986, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Grammy για το τραγούδι της χρονιάς για το "Higher Love". Το 1991, ο Τζένινγκς ζευγαρώθηκε με τον Έρικ Κλάπτον για το «Tears in Heaven», από την κινηματογραφική ταινία Rush.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url