Παύλος Πολάκης: Ζήτησε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει άμεσα κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ή αυτό (εκλογές) ή θα κάνω αυτό που φαντάζεστε» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος.

Ο κ. Πολάκης, παρά την επανένταξή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με εισήγηση του κ. Κασσελάκη την Τρίτη, εξαπέλυε «βέλη» τις τελευταίες ημέρες τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τους «87», με δηλώσεις και αναρτήσεις του, εστιάζοντας στην ανάγκη  για «ισχυρή αντιπολίτευση» για «ξεκάθαρες θέσεις».

Το γεγονός πως είχε δηλώσει ότι «θα είμαι παρών» πυροδότησε μια ολόκληρη συζήτηση για το πώς θα κινηθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο και για το αν θα ασκήσει πρόταση μομφής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν την παρέμβαση Πολάκη, η Ολγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει ο ίδιος την απόφαση να πάει σε εκλογές. Στη συνέχεια πήρε το λόγο και συμφώνησε μαζί τους ο Παύλος Πολάκης.

Πλέον μένει να φανεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα σηκώσει το γάντι μετά την πρόταση Πολάκη και θα ζητήσει να στηθούν κάλπες προκειμένου να μην σέρνεται σε αμφισβήτηση ή όχι.