Πέθανε 0 James Darren νεανικό είδωλο στις αρχές του '60

Ο Τζέιμς Ντάρεν, ο οποίος από την ιδιότητα του εφήβου που έπαιζε σε νεανικές ταινίες όπως το «Gidget» έγινε ηθοποιός σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Star Trek: Deep Space Nine» και το «T.J. Hooker» και τραγουδιστής και σκηνοθέτης, πέθανε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες. Ήταν 88.

Ο γιος του είπε ότι ήταν ευγνώμων που ο πατέρας του μπόρεσε να ενστερνιστεί τον ρόλο του ως σέρφερ Moondoggie στην ταινία "Gidget" και ότι συνέχισε να αλληλεπιδρά με τους θαυμαστές του.

Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια, σπούδασε υποκριτική με τη Stella Adler στη Νέα Υόρκη και υπέγραψε συμβόλαιο στην Columbia Pictures, όπου ο πρώτος του ρόλος ήταν στο "Rumble on the Docks". Συνέχισε σε ταινίες όπως το "Operation Madball" και το "Gunmen's Walk" προτού συμμετάσχει στην νεανική ταινία "Gidget" του 1959, με πρωταγωνιστές τη Sandra Dee και τον Cliff Robertson. Ο Ντάρεν τραγούδησε επίσης το ομώνυμο κομμάτι για την επιτυχημένη ταινία, η οποία βασίστηκε στις εμπειρίες σέρφερ στο Μαλιμπού και αργότερα έγινε δημοφιλής τηλεοπτική σειρά.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url