Πέθανε ο Charles Blackwell σημαντική μορφή στην μουσική σκηνή Αγγλίας-Γαλλίας στα 60's

Γεννημένος στο Leytonstone του Λονδίνου, στις 20 Μαΐου 1940, ο Blackwell έμαθε να παίζει πιάνο και να κάνει διασκευές. Άρχισε να εργάζεται ως ενορχηστρωτής με τον παραγωγό δίσκων Joe Meek σε ηλικία 18 ετών, και έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς διασκευαστές στούντιο και παραγωγούς δίσκων της δεκαετίας του 1960 και του 1970, με μια σειρά από δίσκους επιτυχίας στο ενεργητικό του. Αυτά περιελάμβαναν το "Johnny Remember Me" του John Leyton,  "What's New Pussycat",  "I'll Fall Fall Again" του Tom Jones, και "Release Me"  A Man Without Love»του Ένγκελμπερτ Χάμπερντινκ.

Επιπλέον, συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του «Hold Me» για τον P.J. Proby, και σε πολλές επιτυχίες της Kathy Kirby, συμπεριλαμβανομένου του "Secret Love". Ο Blackwell κανόνισε και διηύθυνε επίσης τακτικά ηχογραφήσεις στούντιο για γαλλόφωνους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Art Sullivan, Michel Polnareff ("Love Me Please Love Me"), και Françoise Hardy ("Je Veux Qu'il Revienne» / «Only You Can Do It»). Συνέθεσε μια σειρά από επιτυχίες για την Hardy, έγραψε και το Tchin Tchin του Richar Anthony. 

Ο Blackwell είχε ένα τεράστιο ρόστερ καλλιτεχνών με τους οποίους έχει ηχογραφήσει, συμπεριλαμβανομένων των Shirley Bassey, Lena Horne, Buddy Greco, Billy Fury, Adam Faith, Marlene Dietrich, Paul Anka, Françoise Hardy, Brigitte Bardot, Lulu, Vera Lynn, Slim Whitman, Bobby. Goldsboro, Dionne Warwick, Gene Pitney, Brook Benton, Del Shannon και Jackie DeShannon.

Video Url

 

Video Url

 

Αυτός παίζει πιάνο και έκανε την ενορχήστρωση

Video Url