Γαλλία: Τι βλέπετε σ' αυτό το σχεδόν καυτό φιλί στον Μακρόν

Η φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του Διαδικτύου με πρωταγωνιστές τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και την υπουργό Αθλητισμού, Αμελί Ουεντά Καστερά.
Το μεταξύ τους επίμαχο φιλί που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, κατά τη διάρκεια της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν δείχνει εθιμοτυπικό. Φαίνεται να έχει απολέσει τη θεσμική φορεσιά του και αφήνει να διαφανεί ένα πάθος (;) που χαρακτηρίστηκε «ανάρμοστο» από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ενσταντανέ, η Καστερά κρατάει τον Γάλλο πρόεδρο από το μπράτσο, το άλλο χέρι το έχει τυλίξει γύρω από το λαιμό του και τον φιλάει ανάμεσα στο μάγουλο και το λαιμό, κλείνοντας τα μάτια. Την εικόνα συμπληρώνει η μάλλον άβολη στάση τού υπό παραίτηση πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος «εμφανώς σε δύσκολη θέση» όπως επισημαίνει η «New York Post», στρέφει αλλού το βλέμμα του. «Ο Γκαμπριέλ Ατάλ προσποιείται ότι κοιτάει αλλού! Δεν ξέρει πού να σταθεί», έγραψε ένας χρήστης των σόσιαλ μίντια.

Η «Madame Figaro», το γαλλικό περιοδικό, έκανε λόγο για ένα «περίεργο φιλί», επισημαίνοντας ότι η υπουργός «ξέρει σαφώς πώς να κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για εκείνη». Η πρώην τενίστρια και νυν υπουργός Αθλητισμού προκάλεσε αίσθηση προ ημερών, όταν βούτηξε στο Σηκουάνα για να αποδείξει την καθαρότητα των νερών εν όψει των Αγώνων. Το όνομά της βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όταν τον περασμένο Ιανουάριο -λίγο αφότου είχε διοριστεί από τον Μακρόν υπουργός Παιδείας- αναγκάστηκε να αλλάξει υπουργείο. Αποκαλύφθηκε ότι έστελνε τα παιδιά της σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία και έκανε υποτιμητικά σχόλια για τα δημόσια σχολεία της περιοχής όπου ζούσε.

Τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν δεν έχει σχολιάσει το Μέγαρο Ηλυσίων και, όπως αναμενόταν, ούτε η άμεσα ενδιαφερόμενη, η σύζυγος του Μακρόν, Μπριζίτ. Διαδικτυακός σχολιαστής επεσήμανε, άλλωστε, πως το στιγμιότυπο «δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, το προεδρικό ζεύγος αποσύρθηκε για διακοπές στο κάστρο Μπεργκανσόν στη γαλλική Ριβιέρα. Η λίμπιντο των Γάλλων πολιτικών έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο κάδρο. Από τον Ζακ Σιράκ και τον Φρανσουά Μιτεράν ως τον Νικολά Σαρκοζί και τον Φρανσουά Ολάντ, έχουν απασχολήσει με τις ερωτικές ιστορίες τους.