Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Anouk Aimée

Un homme et une femme" @Wikimedia Commons

Σε ηλικία 92 ετών

Η Ανούκ Εμέ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 14 ετών και συμμετείχε συνολικά σε περισσότερες από 70 ταινίες. Υπήρξε γνωστή για την κομψότητα και την αύρα της σε ταινίες όπως το "A Man and a Woman" του Claude Lelouch (1966), καθώς και τα κλασικά "Dolce Vita" (1960) και "8½" (1963) του Federrico Fellini. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία "A Man and a Woman", από τις λίγες ηθοποιούς που προτάθηκαν για το εν λόγω βραβείο σε ξένη ταινία. 

Video Url

 

Γεννημένη το 1932 στο Παρίσι ως Nicole Dreyfus, η Εμέ ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα τη δεκαετία του 1940 σε ηλικία μόλις 14 ετών. Σπούδασε υποκριτική και χορό στα πρώτα της χρόνια, εκτός από την κανονική της εκπαίδευση. Αν και η πλειονότητα των ταινιών της ήταν γαλλικές, γύρισε επίσης ταινίες στην Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γερμανία, μαζί με κάποιες αμερικανικές παραγωγές.

Ήταν τη δεκαετία του 1960 με το ρεύμα της Nouvelle Vague, το Νέο Κύμα του γαλλικού κινηματογράφου, που η καριέρα της απογειώθηκε. Η Εμέ ήταν διάσημη για τα «εντυπωσιακά της χαρακτηριστικά, την ομορφιά της και θεωρούνταν «μία από τις εκατό πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου», σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Empire το 1995.

Η Εμέ παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές: Με τον Edouard Zimmermann (1949–1950), τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Nίκο Παπατάκη (1951–1954), τον ηθοποιό και μουσικό παραγωγό Pierre Barouh (1966–1969) και τον ηθοποιό Albert Finney (1970–1978).

Απέκτησε ένα παιδί, την Μανουέλα Παπατάκη, από τον δεύτερο γάμο της με τον Νίκο Παπατάκη.

 

RIP

Δείτε την ανάρτηση της κόρης της :