Πέθανε 53 ετών ο παραγωγός που έγινε γνωστός σαν Dario G

Ο παραγωγός χορευτικής μουσικής  Dario G, του οποίου οι επιτυχίες ήταν τα Sunchyme και Carnaval de Paris, πέθανε σε ηλικία 53 ετών.

Ο μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Paul Spencer, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του ορθού σταδίου τέταρτου πέρυσι.

Dario G ήταν αρχικά  το ντουέτο, που σχηματίστηκε από τον Paul και τον Scott Rosser όταν γνωρίστηκαν για να σπουδάσουν μουσική στο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 1990.

Μετά την αποφοίτησή τους, δημιούργησαν ένα μικρό στούντιο στο σπίτι του Paul's Cheshire και αργότερα κάλεσαν ένα τρίτο μέλος, τον Stephen Spencer (που δεν είχε σχέση με τον σύντροφό του).
Σημείωσαν τεράστια επιτυχία το 1997 με τον καλοκαιρινό χορευτικό ύμνο Sunchyme, χτισμένο γύρω από ένα σάμπλινγκ του Life In A Northern Town των Dream Academy.

Πώλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχασε την πρώτη θέση μόνο από το τραγούδι του Elton John για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, Candle In The Wind.

Το Carnaval De Paris. έγινε ανεπίσημος ύμνος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 στο Παρίσι και αργότερα επανακυκλοφόρησε για το τουρνουά του 2002.

Video Url

 

Video Url