Η Γαλλία θρηνεί για την απώλεια της Φρανσουάζ Αρντί

"Τεράστια θλίψη", "μοναδική φωνή", "θρύλος του γαλλικού τραγουδιού": η Γαλλία θρηνεί σήμερα την απώλεια της Φρανσουάζ Αρντί, ενός από τα τελευταία ινδάλματα της δεκαετίας του '60, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

"Η μαμά έφυγε", με αυτά τα απλά λόγια και με φωτογραφία του όταν ήταν παιδί μαζί με τη μητέρα του, ο γιος της Τομά Ντιτρόν επισημοποίησε την είδηση για τον θάνατό της αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια έφυγε σε ηλικία 80 ετών έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο από το 2004. Ο θάνατός της ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά την απώλεια της Τζέιν Μπίρκιν, τον Ιούλιο του 2023, άλλης εμβληματικής φυσιογνωμίας της δεκαετίας του '60.

Η γνωστή της επιτυχία του 1968 "Comment te dire adieu" ήταν ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφόρησαν σήμερα πολλές εφημερίδες, όπως και αναρτήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτίοντας φόρο τιμής στην γνωστή τραγουδίστρια.

"Πώς να της πούμε αντίο;", ανήρτησε επίσης η Ρασιντά Ντατί, η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, αποχαιρετώντας έναν "θρύλο του γαλλικού τραγουδιού".

"Ίνδαλμα της Γαλλίας, φωνή μοναδική με ιδιαίτερη ηρεμία, η Φρανσουάζ Αρντί μεγάλωσε γενιές Γάλλων και θα είναι πάντα εκεί στις στιγμές ζωής", αντέδρασε ο Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η θάνατός της συγκλονίζει τη Γαλλία: "Για μένα, ήταν όλη μου η παιδική ηλικία", εξομολογείται ο Γάλλος πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο X.

Video Url