Πέθανε ο Gaps Hendrickson ηγέτης των Selecter

Ο Arthur "Gaps" Hendrickson, frontman του συγκροτήματος 2-Tone The Selecter, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Σε μια ανάρτηση στο X, ένας εκπρόσωπος του συγκροτήματος του Κόβεντρι ανακοίνωσε ότι ο τραγουδιστής, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο το 2023, πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια.

Οι Selecter, στους οποίους συμμετείχαν επίσης η τραγουδίστρια Pauline Black OBE και ο ντράμερ Charley "Aitch" Bembridge, ιδρύθηκαν το 1979.

Οι Selecter ιδρύθηκαν στην πόλη του Κόβεντρι το 1979
Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος Too Much Pressure κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα προτού συνεχίσουν να κυκλοφορούν πέντε κορυφαία 40 σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το τελευταίο τους άλμπουμ Human Algebra που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Ο Hendrickson είχε δουλέψει συνεχώς με το συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια 

Με την επιτυχία Too Much Pressure, αγόρασε μια σαγηνευτική αγωνία και απογοήτευση καθώς περιέγραφε τις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες του εργάτη, πρόσθεσαν.

Η μουσική σκηνή του Κόβεντρι αναδύθηκε τη δεκαετία του 1970 με συγκροτήματα όπως οι The Selecter και οι The Specials να παίζουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξή της.

Oi Selecter παρουσίαζαν ένα μείγμα φυλετικών καταβολών και φύλων με τους στίχους της Black να αντιμετωπίζουν κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού και του σεξισμού.

Μαζί με συγκροτήματα  όπως οι Madness και οι The Beat, βοήθησαν στη δημιουργία μιας μουσικής σκηνής που περιελάμβανε είδη ska, 2-tone και punk, με έμφαση στη ριζοσπαστική πολιτική.

Video Url

 

Video Url