Έφυγε και η Françoise Hardy εθνικός θησαυρός της Γαλλίας, απέραντη θλίψη

Η Φρανσουάζ Αρντί - η διάσημη, Γαλλίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που σχετίζεται με την ευρωπαϊκή yé-yé ποπ μουσική - πέθανε. Την είδηση ​​του θανάτου της αρντί μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος της, τραγουδιστής-τραγουδοποιός και κιθαρίστας Thomas Dutronc. Ήταν 80.

Η Αρντί ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του '60, κυκλοφορώντας μια σειρά από  άλμπουμ μέσω της Γαλλικής δισκογραφικής Disques Vogue που θα άρχιζαν να γίνονται γνωστά αντίστοιχα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους. Το ντεμπούτο LP Tout les garçons et les filles κυκλοφόρησε το 1962 και έγινε εμπορική επιτυχία, βάζοντας την Hardy στην πρώτη γραμμή της Γαλλικής λαϊκής μουσικής. Την επόμενη χρονιά, οι μεταφρασμένες επανηχογραφήσεις των Tout les garçons et les filles θα ανέβαιναν στα charts στις ιταλικές, γερμανικές και αγγλόφωνες αγορές. Αναφορικά με το πρώιμο δημοφιλές μουσικό της στυλ, η αμερικανική έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε με τον τίτλο The "Yeh-Yeh" Girl From Paris!

Πέντε από τα πρώτα ολόκληρα κομμάτια της Hardy επανακυκλοφόρησαν το 2015 από την Light in the Attic sub-label Future Days Recordings, φέρνοντας το υλικό της σε νέες γενιές ακροατών.

 Ήταν ένα από τα λίγα κορίτσια που έγραψε τα δικά της τραγούδια στις αρχές του '60. Αν και ήταν μούσα όπως ο Μπομπ Ντίλαν και ο Μικ Τζάγκερ, η Αρντί παρέμεινε επιφυλακτική στη φήμη, προτιμώντας την ιδιωτικότητα και τη σεμνότητα. .

Δεκάδες είναι τα αγαπημένα τραγούδια της και στην Ελλάδα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url