David Bowie : Η "ελληνική" μεταμφίεση με την οποία απέφευγε να γίνει αντιληπτός

Ο θρύλος του PR Alan Edwards αποκάλυψε τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Μιλώντας στο NME, ο ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων "The Outside Organisation", Alan Edwards, εξήγησε το πως ο David Bowie μεταμφιεζόταν ώστε να μη γίνεται αντιληπτός, κατά το απώγειο της δημοτικότητας του. Η εταιρεία του Edwards έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με σπουδαία ονόματα του πενταγράμμου όπως ο Prince, οι Rolling Stones και η Britney Spears. Ο επιχειρηματίας έχει επίσης κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματα του με τίτλο "I was there : Dispatches from a Life in Rock n Roll". Μιλώντας για τον Bowie, ανέφερε τα εξής :

"Συναντήθηκα μαζί του μόλις είχε τελειώσει την ταινία Merry Christmas, Mr. Lawrence, οπότε αντιμετωπιζόταν σαν κινηματογραφικός star. Αλλά επίσης, είχε πέσει από πάνω του η δισκογραφική εταιρεία καθώς τα "Low" και "Heroes" δεν είχαν την ίδια εμπορική απήχηση με μουσική σαν αυτή των Bay City Rollers πχ. Όταν βγήκα σε περιοδεία μαζί του κατάλαβα πόσο προσγειωμένος και γοητευτικός ήταν. Θα ερχόταν στα γραφεία μας στο Tottenham και θα έφτιαχνε καφέ για όλους. Μου είπε και το μυστικό του ώστε να μην τον αναγνωρίζουν...

...Ήταν το να φοράει ένα υφασμάτινο καπέλο (σ.σ. σαν τα χαρακτηριστικά των Peaky Blinders) και να έχει μια ελληνική εφημερίδα κάτω από τη μασχάλη του. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος αναρωτιόταν αν είναι όντως ο Bowie θα σκεφτόταν "Δεν μπορεί, αυτός είναι προφανώς Έλληνας". Τα ίδια συνέβαιναν και στις συνεντεύξεις. Παίρναμε το τρένο, ούτε πρώτη θέση ούτε τίποτα, και ο κόσμος θα κοιτούσε δυο φορές και θα έλεγε "Σιγά μην είναι αυτός, είναι απλά ένας τύπος που πάει μαζί μας στο Μάντσεστερ".