Δηλώσεις για τον θάνατο του Shane MacGowan από Tom Waits, Springsteen, Bono, Nick Cave

Ο Waits αναφέρθηκε στον θάνατο του McGowan σε μια σπάνια δημόσια δήλωση που εξέδωσε με τη σύζυγό του, Kathleen Brennan. «Αχ, οι ευλογίες των καταραμένων. Η φρικτή και δυνατή φωνή του Σέιν ΜακΓκόουαν είναι λάσπη και τριαντάφυλλα που ξεδιπλώνονται με μια τρομερή, αρχαία λαχτάρα που κατακλύζεται μέχρι την κόλαση.  είθε να μας μάγεψε για πάντα».

Ο Waits και η Brennan έκλεισαν τη δήλωσή τους παραθέτοντας έναν στίχο από τους The Pogues «If I Should Fall from Grace with God»: «Αφήστε τον να πάει αγόρια, αφήστε τον να κατέβει στη λάσπη όπου τα ποτάμια στεγνώνουν…»

 

Video Url

Ο Bruce Springsteen και ο Nick Cave μοιράστηκαν επίσης νέα αφιερώματα στον MacGowan.

«Το πάθος και η βαθιά ένταση της μουσικής και των στίχων του είναι απαράμιλλη από όλους εκτός από τους καλύτερους στον κανόνα του rock & roll», έγραψε ο Springsteen σε μια δήλωση. «Είχα την τύχη να περάσω λίγο χρόνο με τον Shane και την υπέροχη σύζυγό του Victoria την τελευταία φορά που ήμασταν στο Δουβλίνο. Ήταν πολύ άρρωστος, αλλά παρέμενε όμορφος στην καρδιά και το πνεύμα του. Η μουσική του είναι διαχρονική και αιώνια. Δεν ξέρω για εμάς τους υπόλοιπους, αλλά θα τραγουδούν τα τραγούδια του Shane σε 100 χρόνια από τώρα».

Στο ενημερωτικό δελτίο του Red Hand Files, ο Nick Cave εξιστόρησε τη συναυλία των 60ων γενεθλίων του MacGowan, όπου εμφανίστηκε ως μέρος μιας σύνθεσης που περιλάμβανε επίσης τη Sinead O'Connor.

«Ο Shane δεν ήταν σεβαστός μόνο για τα πολλαπλά ταλέντα του, αλλά αγαπήθηκε και μόνο για τον εαυτό του. Ένας όμορφος και κατεστραμμένος άντρας, που ενσάρκωνε ένα είδος αγνότητας και αθωότητας και γενναιοδωρίας και πνευματικής ευφυΐας που δεν μοιάζει με κανένα άλλο», έγραψε ο Κέιβ.

Video Url

 

«Η Sinéad είπε κάποτε για τον Shane: «Είναι ένας άγγελος. Ένας πραγματικός άγγελος». Είτε ισχύει αυτό είτε όχι, ποιος να το πει; Αλλά ο Σέιν είχε ευλογηθεί με ένα ασυνήθιστο πνεύμα καλοσύνης και μια βαθιά αίσθηση του αληθινού, που περιέργως ενισχύθηκε με τη συντριβή του, την ανθρωπιά του. 

Εν τω μεταξύ, ο Bono απέτισε φόρο τιμής με μια φωτογραφία που σχεδίασε του MacGowan με τους στίχους από τους Pogues "A Rainy Night in Soho". «Τα τραγούδια του Shane MacGowan ήταν τέλεια, οπότε δεν χρειαζόταν να είναι αυτός ή εμείς, οι θαυμαστές του», έγραψε ο frontman των U2.

Video Url

 

Video Url