Πέθανε ο Scott Kempner συνιδρυτής των Dictators και Del-Lords ήταν 69 ετών

Ο Scott Kempner, συνιδρυτής των The Dictators και The Del-Lords, πέθανε σήμερα από επιπλοκές πρώιμης άνοιας σε οίκο ευγηρίας στο Κονέκτικατ. Ήταν 69.

Ο Kempner ενώθηκε με τον Andy Shernoff και τον Ross "The Boss" Friedman για να σχηματίσουν τους The Dictators το 1972. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1974, το The Dictators Go Girl Crazy, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες γέφυρες για το punk. Το συγκρότημα ηχογράφησε τρία άλμπουμ πριν χωρίσει για τακτικές εμφανίσεις, αλλά έχουν επανενωθεί σποραδικά. Το δεύτερο άλμπουμ τους του 1977 Manifest Destiny έφτασε στο Billboard 200 στο Νο. 193.

Μετά την αρχική διάλυση, ο Kempner, ο μπασίστας Manny Caiati και ο κιθαρίστας Eric Ambel σχημάτισαν τους Del-Lords, παίρνοντας το όνομά τους από έναν σκηνοθέτη των επισοδείων των Three Stooges. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του Elvis Club του 2013.

Ο Kempner ήταν επίσης sideman σε πολλά συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων οι The Brandos, The Helen Wheels Band, Little Kings (με τον Dion DiMucci) και The Paradise Brothers (με τον Neil Giraldo).

Ο Kempner κυκλοφόρησε τρία σόλο άλμπουμ, Tenement Angels, Saving Grace και Live From Blueberry Hill).

Video Url

 

Video Url