Γεωργία Μπίκα: Από κατήγορος, κατηγορούμενη για αρπαγή

Για ηθική αυτουργία σε αρπαγή, σωματικές βλάβες και εξύβριση κατηγορείται η Γεωργία Μπίκα και τέσσερα ακόμα άτομα. Τη μήνυση υπέβαλε ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι για το οποίο κατήγγειλε τον βιασμό της.

 
Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η Γεωργία Μπίκα, η γυναίκα που είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022.

Η υπόθεση απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατηγορείται έπειτα από μήνυση – μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ο τότε εργοδότης της – για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή – σύμφωνα με τον μηνυτή – είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.