Geddy Lee & Alex Lifeson : Ανοιχτοί στο ενδεχόμενο επανένωσης των Rush

Geddy Lee & Alex Lifeson @Youtube

Ο Geddy Lee δηλώνει ανοιχτός στο να εμφανιστεί ξανά με τον Lifeson στο προσκήνιο, σχεδόν τέσσερα χρόνια ύστερα από το θάνατο του Neil Peart

Σε συνέντευξη του στη Washington Post, ο Lee εξέφρασε το ενδιαφέρον του για εκ νέου συνεργασία με τον Alex Lifeson, συνοδοιπόρο του στους Rush από τις αρχές των 70s μέχρι και το τέλος του συγκροτήματος. Η απόφαση του επηρεάστηκε από την κοινή τους εμφάνιση, στη συναυλία προς τιμήν του εκλιπόντα και φίλου τους Taylor Hawkins, πρώην drummer των Foo Fighters. Στην εν λόγω εμφάνιση οι Lee και Lifeson απέδωσαν τραγούδια των Rush με τον Danny Carey των Tool, τον Chad Smith των Red Hot Chili Peppers, αλλά και τον Dave Grohl. 

«Ήταν ένα θέμα ταμπού, και το να παίξουμε ξανά αυτά τα τραγούδια με άλλο άτομο στα τύμπανα, ήταν ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Αυτό πλέον εξαφανίστηκε», εξήγησε ο Lee λέγοντας επίσης πως την ιδέα του την έδωσε ο Paul McCartney, ο οποίος του συνεχάρη στο live προς τον Hawkins λέγοντας τους προς πρέπει να επιστρέψουν στις ζωντανές εμφανίσεις. Τέλος σημείωσε πως πολύ πρόσφατα βρέθηκαν με τον Lifeson στο studio και κάνανε πρόβα σε κάποια παλιά κομμάτια των Rush. 

Τα τελευταία χρόνια ο Alex Lifeson ασχολείται με το project των Envy of None, ενώ ο Geddy Lee θα περιοδεύσει στην Ευρώπη για την προώθηση του My Effin' Life βιβλίου, στο οποίο παρουσιάζει τα απομνημονεύματα του. Οι Rush ουσιαστικά τελείωσαν με το θάνατο του Neil Peart, drummer και στιχουργού τους επί δεκαετίες, στις 7 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο είναι πλέον πιθανό να ξεκινήσει μία νέα εποχή για το θρυλικό γκρουπ.