Βόλος: Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο με θύμα το βρέφος, έγινε κι' άλλο τροχαίο στο Βόλο

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) ο 33χρονος οδηγός της μοιραίας μηχανής, που παρέσυρε τον 53χρονο παππού, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του το μόλις 4 μηνών βρέφος της κόρης του, την ώρα που πήγε να διασχίσει την οδό Ιάσονος, το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο. Λόγω της παράσυρσης, το παιδάκι έπεσε από την αγκαλιά του παππού του και έχασε την ζωή του.

Ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, αίτημα που έγινε δεκτό. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μέχρι την απολογία του κρατείται, ενώ ίσως μεταφερθεί στο νοσοκομείο, εξαιτίας του τραυματισμού του (σπασμένο χέρι και άλλα τραύματα).

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης -υπάρχει μάρτυρας που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου- και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε στον ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή σύρθηκε για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Παραλίγο δεύτερη τραγωδία μέσα σε λίγες ώρες στην πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, χθες στις 16.40 το απόγευμα, ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας έκανε για άγνωστο λόγο όπισθεν πορεία επί της οδού Εφραιμίδου στη Νέα Ιωνία, πιθανότατα για να σταθμεύσει.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο παρασύροντας και τραυματίζοντας -ευτυχώς ελαφρά- έναν 55χρονο άνδρα και τον 11χρονο γιο του, που εκείνη την ώρα περπατούσαν αμέριμνοι.

Στη συνέχεια, το ΙΧ αυτοκίνητο εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας τους δύο τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο TheNewspaper.gr ότι εντός του αυτοκινήτου βρίσκονταν ένα μικρής ηλικίας παιδί στη θέση του οδηγού και ένας ενήλικας άνδρας στη θέση του συνοδηγού.

Η Τροχαία Βόλου αναζητεί τους δράστες και διεξάγει προανάκριση. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τους δύο τραυματίες, μεταφέροντάς τους στο Νοσοκομείο Βόλου.