Πέθανε ο ντράμερ των W.A.S.P. και L.A. Guns, Steve Riley

Ο Steve Riley (22 Ιανουαρίου 1956 – 24 Οκτωβρίου 2023) ήταν Αμερικανός ροκ ντράμερ, περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του με τους Keel, W.A.S.P. και L.A. Guns.

Video Url

 

Καριέρα
Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο στη δεκαετία του 1970, ο Ράιλι μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Το 1979, εντάχθηκε σε μια αναβίωση των Steppenwolf, αλλά η σύνθεση διαλύθηκε αργότερα το ίδιο έτος.

Ο Ράιλι εντάχθηκε στο ανερχόμενο συγκρότημα Keel του Λος Άντζελες και ηχογράφησε μαζί τους το πρωτοποριακό άλμπουμ τους The Right to Rock το 1984. Αργότερα εκείνο το έτος, ο Ράιλι αποχώρησε από τους Keel για να αντικαταστήσει το ιδρυτικό μέλος τους Tony Richards στους W.A.S.P., ένα άλλο συγκρότημα του L.A. του οποίου το ντεμπούτο άλμπουμ Ως μέλος των W.A.S.P., ο Ράιλι έπαιξε στα άλμπουμ The Last Command, Inside the Electric Circus και Live... in the Raw.  Ο Keel επικρότησε την απόφαση του Riley να αφήσει το συγκρότημά του για την ευκαιρία με τους W.A.S.P., λέγοντας «Εννοώ, πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτές τις ευκαιρίες όταν χτυπήσουν». Ο Keel και ο Riley είχαν παραμείνει φίλοι.

Ο Ράιλι αποχώρησε από τους W.A.S.P. και αμέσως εντάχθηκε στο ανερχόμενο συγκρότημα Sunset Strip L.A. Guns το 1987, και έγινε μέρος της «κλασικής» σύνθεσης του συγκροτήματος μαζί με τους κιθαρίστες Tracii Guns και Mick Cripps, τον τραγουδιστή Phil Lewis και την μπασίστα Kelly Nickels.[ Εμφανίστηκε στα άλμπουμ Cocked & Loaded και Hollywood Vampires. Ο Ράιλι απολύθηκε από το συγκρότημα το 1992 αλλά επέστρεψε το 1995.

Video Url