Όταν η Ματούλα του Κολωνακίου κυκλοφορούσε 'γυμνή' με το άλογο

Πέρασε στην ιστορία ως η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου όμως, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ζωή της δεν θύμιζε σε τίποτα τη λάμψη της εποχής του ’70. Η Ματούλα πέθανε μόνη και μάλιστα, σύμφωνα με τους φίλους της, εντοπίστηκε 7 ημέρες μετά το θάνατό της…

Η θρυλική Ματούλα πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τρίτης (17/10),

 

Τι είχε πει σε συνέντευξη της στην Νατάσα Κούμη

Είναι λάθος αυτό που λέγεται ότι βγήκα γυμνή. Λοιπόν, άνοιγε ένα ρεστοράν εδώ στο Κολωνάκι ένας τύπος απ’ το Τέξας και είχαμε μάθει πως θα έχει μέχρι και στύλο για να δένεις το άλογο σου – θα ήταν δηλαδή καουμπόϊκο. Όταν το πρωτοάκουσα αυτό ήμουν με τον φίλο μου τον Φρέντι τον Σερπιέρι -που έχει τον ιππικό όμιλο- στην πλατεία. Όλα τα άλογα των ανακτόρων τα είχαν μεταφέρει τότε στον ιππικό όμιλο Αμαρουσίου. Και του λέω λοιπόν: “Φέρε μου ρε Φρέντι ένα άλογο να πάω (στα εγκαίνια). Όλοι θα έρθουν με τις Jaguar κι εκείνα και τ’ άλλα, εγώ θέλω να πάω με το άλογο. Αφού έχει και να το «παρκάρεις» μέσα στο μαγαζί”.

Φορούσα ένα ολόσωμη δαντελένιο κολάν, μια ζώνη τεράστια, ένα μαύρο καπέλο και μπότες. Και τότε εγώ δεν φορούσα σουτιέν και φαινόταν από μέσα, κι εκείνη την εποχή θεωρείτο “γυμνό”. Γιατί μιλάμε και για το ’67. Δεν ήταν το σχέδιο να περάσω από την πλατεία εν τω μεταξύ, ήταν να πάω κατευθείαν στο μαγαζί – εγώ, όμως, το πήρα κι έφυγα. (γέλια) Από τότε λοιπόν με φώναζαν Lady Godiva.

 

Το έκανα για ‘μένα. Δεν ήταν η εποχή η σημερινή εποχή που την επόμενη θα γίνει πανικός σε κανάλια και τέτοια, δεν υπήρχε αυτό. Ήταν μια αυθόρμητη τρέλα, ναι.

Με το άλογο από τον βασιλικό στάβλο έκανε τον γύρο του Κολωνακίου