Γιώργος Παπαστεφάνου και Μαίρη Χρονοπούλου

"Νόμιζα πως μόνο εμένα με μπερδεύανε με άλλους, με το φίλο μου, τον Αλέξη Κωστάλα πιο πολύ. Αλλά όχι! Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Φρέντυ Γερμανός με τον Ζάχο Χατζηφωτίου και η Σμάρω Στεφανίδου με την Δέσπω Διαμαντίδου και η Μαίρη Χρονοπούλου με την Μάρω Κοντού. Και ποιος ξέρει πόσα άλλα τέτοια μπλεξίματα έχουν γίνει που δεν τα έχω μάθει. Άλλο όμως το μπέρδεμα κι άλλο ο συνειρμός. Γιατί εγώ μπορεί να έχω συνδέσει στο μυαλό μου την Μάρω Κοντού με την Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά δεν τις μπέρδεψα ποτέ.

Τις έζησα όμως και τις δύο και τις παρακολούθησα στην παράλληλη πορεία τους, από πολύ νωρίς, όλα αυτά τα 65 τόσα χρόνια. Όμορφες, ραφινάτες, πολυτάλαντες, δεν ήξεραν μόνο να παίζουν, αλλά και να τραγουδούν και να χορεύουν. Και δεν δίσταζαν να το κάνουν όποτε τους ζητήθηκε. Μάλιστα η Μαίρη Χρονοπούλου μού το είχε δείξει καθαρά, πως οι μουσικοχορευτικές συμμετοχές σε εκπομπές μου την ενδιέφεραν ιδιαίτερα. Και επειδή ήταν και πολύ επαγγελματίας, στο αφιέρωμα για τον Λεό Ραπίτη επέμεινε να κάνουμε το βραδυνό μας γύρισμα στην πλατεία μπροστά απ’ την Μητρόπολη, μολονότι μόλις είχε φτάσει ταλαιπωρημένη με ταξί από το Καρπενήσι, όπου έπαιζε στα «Παιδιά τής χελιδόνας», τού Κώστα Βρεττάκου.

Αφήστε που πρόσφατα είχε υποστεί και μια ιατρική μικροεπέμβαση, που δεν είχε ακόμα κλείσει. Εμείς με τον Κώστα Αυγέρη και τον Σταμάτη Κραουνάκη ετοιμάζαμε την εκπομπή με θέμα Λεό Ραπίτης για τη σειρά «Οι παλιοί μας φίλοι». Ήταν 1987 και η Μαίρη θα συμμετείχε με δύο τραγούδια τού Λεό. Το «Λόντρα Παρίσι Αθήνα» το έχουμε ήδη ανεβάσει στο fb και το YouTube.

Τώρα θα σάς δείξουμε το δεύτερο, κι αυτό τής Σοφίας Βέμπο επιτυχία. «Ας ήταν για λίγο, για λίγα λεπτά, να μπεις στη θαμπή κάμαρά μου, μην τρέμεις καλή μου, ειν’ όλα κλειστά και μόνο η καρδιά μου τις πόρτες τις έχει για σένα ανοιχτές, σαν να 'φυγες χτες». Οι στίχοι τού Μίμη Τραϊφόρου. Ο Νίκος Κούρος είχε φροντίσει την ορχήστρα, ο Δημήτρης Παπάζογλου είχε κάνει την ωραία χορογραφία, ο Συράκος Δανάλης ήταν ο οπερατέρ. Οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Κατωτάκη, σκηνοθεσία Κώστα Αυγέρη. Και πρωταγωνιστής ο Σταμάτης Κραουνάκης."

Γιώργος Παπαστεφάνου

 

Video Url