O Roger Waters είπε σε θεατές της συναυλίας του να πάνε να ...

Ο Ρότζερ Γουότερς φέρεται να είπε στο κοινό του να πάει να γαμηθεί σε μια συναυλία το περασμένο Σαββατοκύριακο (8 Οκτωβρίου), με αποτέλεσμα ορισμένοι θαυμαστές να φύγουν αμέσως μετά.

Το σόου έγινε στο London Palladium και στην αρχή, ο Waters ενημέρωσε τους θαυμαστές ότι θα χωριζόταν σε διαφορετικά μέρη. Πολλοί είχαν εμφανιστεί περιμένοντας ο Γουότερς να παίξει τη νέα του εκδοχή του The Dark Side of the Moon από την αρχή.

Οι θαυμαστές έμειναν έκπληκτοι όταν αντ' αυτού, τα πρώτα στάδια του σόου είδαν τον Waters να διαβάζει από τα αδημοσίευτα απομνημονεύματά του, Dark Side Of The Moon: Memoirs Of A Lanky Prick.

Μια αναφορά στο Men's Journal σημείωσε ότι ο Γουότερς «άργησε 15 λεπτά για την προγραμματισμένη παράστασή του» και «αντί να ξεκινήσει με τραγούδια, άρχισε να διαβάζει από το φορητό υπολογιστή αποσπάσματα από τα απομνημονεύματά του που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί».

Καθώς το κοινό δυσαρεστήθηκε με την έναρξη του σόου, ο Ρότζερς φέρεται να είπε στο κοινό να πάει να «γαμηθεί». Μετά από αυτό, κάποιοι απογοητευμένοι οπαδοί άρχισαν να φεύγουν σύμφωνα με αναφορές.

Σε άλλες ειδήσεις, ο Γουότερς κυκλοφόρησε πρόσφατα μια δήλωση επικρίνοντας ένα νέο ντοκιμαντέρ για αυτόν. Το ντοκιμαντέρ, The Dark Side of Roger Waters, εξερευνά τους ισχυρισμούς για αντισημιτισμό εναντίον του συνιδρυτή των Pink Floyd και κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από την ομάδα υπεράσπισης Campaign Against Antisemitism με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γουότερς αναφέρει ότι οι κινηματογραφιστές τον πλησίασαν για να σχολιάσει νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Απάντησε σε αυτό αργότερα, ωστόσο, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.

«Συνοψίζοντας, η ταινία είναι ένα αδύναμο, μη απολογητικό κομμάτι προπαγάνδας που αναμειγνύει αδιακρίτως πράγματα που φέρεται να έχω πει ή έχω κάνει σε διαφορετικές στιγμές και σε διαφορετικά πλαίσια, σε μια προσπάθεια να με παρουσιάσει ως αντισημίτη, χωρίς καμία βάση. στην πραγματικότητα», έγραψε.

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέκρινε τον Γουότερς για μια παράσταση στο Βερολίνο, χαρακτηρίζοντάς το ως «βαθιά προσβλητικό για τους Εβραίους».

Τον προηγούμενο μήνα, ο Γουότερς εμφανίστηκε στη σκηνή στο σόου του φορώντας μια μαύρη καμπαρντίνα με έμβλημα σαν σβάστικα κατά τη διάρκεια ενός τμήματος που περιστρεφόταν γύρω από έναν χαρακτήρα από το «The Wall» των Pink Floyd, ο οποίος φαντάζεται τον εαυτό του ως έναν φανταστικό φασίστα δικτάτορα κατά τη διάρκεια μιας ψευδαίσθησης.

Ο μουσικός ισχυρίστηκε ότι το τμήμα ήταν μια δήλωση κατά του φασισμού, της αδικίας και του φανατισμού και χαρακτήρισε την κριτική του «ανειλικρινή και με πολιτικά κίνητρα».

Ο Γουότερς αντιμετώπισε σημαντικές αντιδράσεις μετά το σόου στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στις 31 Μαΐου στο Μπέρμιγχαμ, μίλησε για το πόσο «τσαντισμένος» ήταν με τις «αντισημιτιστικές βλακείες» που τον περιβάλλουν τον τελευταίο μήνα και ισχυρίστηκε ότι οι κριτικοί προσπαθούν να τον βλάψουν «όπως έκαναν με  τον Τζέρεμι Κόρμπιν και τον Τζούλιαν. Ασάνζ».

Ο Γουότερς έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.