Έρχεται το Χ. Ο Elon Musk ανακοίνωσε το καινούργιο όνομα του Twitter

Twitter @elonmusk

Ο Elon Musk αντικατέστησε το λογότυπο του Twitter με ένα "Χ", μια αλλαγή επωνυμίας που έρχεται καθώς η εταιρεία αγωνίζεται για να προσελκύσει διαφημίσεις, έχοντας να ανταγωνιστεί το Threads του Mark Zuckerberg.

Σήμερα, Δευτέρα, το λογότυπο στον ιστότοπο και στα προφίλ των εργαζομένων της εταιρείας άλλαξαν σε "Χ", εγκαταλείποντας το γνωστό μπλε πουλί που έχει συνδεθεί με την εταιρία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο Musk ανακοίνωσε την αλλαγή την Κυριακή, δημοσιεύοντας ότι «σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα Twitter και σταδιακά, όλα τα πουλιά», με μια φωτογραφία των κεντρικών γραφείων του Twitter με το νέο λογότυπο να έχει δημοσιευθεί σήμερα.

Η διεύθυνση του ιστότοπου για το Twitter παραμένει η ίδια, όπως και το όνομα της εφαρμογής στα Google και Apple Stores. 

Ο Musk έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο Twitter από τότε που αγόρασε την εταιρεία πέρυσι, αλλάζοντας το όνομά της σε X Corp στα χαρτιά, ως μέρος των σχεδίων του ώστε να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για όλα» με την επωνυμία "Χ".

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, παρουσίασε την Κυριακή το όραμα για το "Χ", σε μια συνάντηση με κορυφαίους επαγγελματίες του μάρκετινγκ στη Νάπα της Καλιφόρνια, κάνοντας έκκληση προς όλους να συνεργαστούν με την εταιρεία, όσο οι αλλαγές αρχίζουν να εμφανίζονται τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Η εταιρεία σχεδιάζει να στραφεί στην ενσωμάτωση περισσότερων λειτουργιών ήχου, βίντεο και πληρωμών και επιδιώκει να προσελκύσει διαφημιστές καθώς και να συνεργαστεί με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και άλλους μιντιακούς οργανισμούς.
Η Yaccarino είπε στο διοικητικό συμβούλιο του Mobile Marketing Association, μιας εμπορικής ένωσης για επαγγελματίες του μάρκετινγκ, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη με τη βοήθεια της νέας εταιρείας ΑΙ του Musk, την xAI. 

«Το "Χ" είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας - με επίκεντρο τον ήχο, το βίντεο, τα μηνύματα και τις πληρωμές, δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Yaccarino στο Twitter την Κυριακή. «Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, το "Χ" θα συνδέσει όλο τον κόσμο με τρόπους που μόλις τώρα αρχίζουμε να φανταζόμαστε».

Αυτόν τον μήνα, ο βασικός ανταγωνιστής του Twitter, η Meta, κυκλοφόρησε το Threads, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, με αποτέλεσμα η εταιρία του Musk να απειλεί με μηνύσεις τη Meta, ισχυριζόμενη ότι έκλεψε τα εμπορικά μυστικά της.