Οι φωτιές δεν ωφελούν κανένα κόμμα και πλήττουν τις περιουσίες των Ελλήνων και τον τουρισμό μας

Υπάρχει μία αντιπαλότητα στο διαδίκτυο και μια προσπάθεια εκμετάλλευσης από οπαδούς διαφόρων κομμάτων της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πολλές φωτιές στην χώρα μας οι οποίες πάντα συμπτωματικά κάθε καλοκαίρι ξεσπούν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της χώρας.

Όλες οι κυβερνήσεις αδυνατούν εδώ και χρόνια να θωρακίσουν τις δασικές μας εκτάσεις και στην ουσία παραδίδουν εκτάσεις σ' αυτούς που τις αξιοποιούν με διάφορους τρόπους.

Είναι μία ακόμα ένδειξη τις αδυναμίας και πρόθεσης του κράτους στο να εφαρμόζει τους νόμους.

Οι σημερινοί κομματικοί συσχετισμοί δεν επιτρέπουν πια αισιοδοξία για τα κόμματα που ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν από μία μεγάλη καταστροφή όπως οι πυρκαγιές με πολλά θύματα, ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει σωστά την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, ενώ παράλληλα οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν.

Φωνές που δυσανασχετούν επειδή δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος και δείχνουν μία μικροπρέπεια που φτάνει στα όρια της χαζομάρας.

Αν πχ στην φωτιά στην Ρόδο είχαμε τα θύματα που είχαμε στο Μάτι, δεν θα ερχόταν για χρόνια κανένας ξένος στην Ελλάδα, όπως και δεν θα επέστρεφαν οι ζωές όσων δεν θα τα κατάφερναν.

Είναι οδυνηρό να χάνεις την περιουσία σου και όλα όσα δημιούργησες μέσα σε μία ζωή, αλλά αν χάσεις την ζωή σου δεν μπορείς να το αξιολογήσεις, η ζωή μας είναι πιο πολύτιμη από τα υλικά αγαθά, είναι δύσκολο το να επιλέξεις την ζωή σου ή το σπίτι σου, αλλά πριν από 2 χρόνια η φωτιά είχε φτάσει στο από κάτω τετράγωνο από το σπίτι μου, έφυγα, μετά από προτροπή των δικών μου, μόνο από την αγωνία μου, ίσως να μην είχα επιζήσει.

Του χρόνου θα δυσκολευτούμε με τον τουρισμό, οι φωτιές θα επηρεάσουν τους ξένους, τώρα ακούω σαν πρώτη είδηση στο ΒΒC για τις φωτιές, ευτυχώς βέβαια που δεν έχουμε θύματα γιατί ακόμα και ένας νεκρός τον οποίο δείχνει να ήθελε η ξανθούλα για να ηρεμίσει, θα έκανε μεγαλύτερο κακό στο θύμα, αλλά και στην χώρα μας.

Φωτιές το καλοκαίρι υπάρχουν  παντού στις περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, όμως όχι ταυτόχρονα όπως εδώ, κάτι που δείχνει ότι είναι εμπρησμοί.

Οι εκλογές θα αργήσουν λογικά, εκτός και αν μας κάνει την έκπληξη ο Μητσοτάκης και μας τις σερβίρει το φθινόπωρο με θέμα  τις εξελίξεις με την Τουρκία, οι παροχές που κάνει μετά τις εκλογές δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο. 

Δυστυχώς οι περισσότερες φωτιές τελειώνουν όταν έχουν καεί τα πάντα, αν και οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν, όμως με την φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, ίσως και αυτοί οι εγκληματίες που βάζουν τις φωτιές να μην σκέφτονται το πόσο κακό μπορεί να κάνουν με τους εμπρησμούς.

Τέλος συγχαρητήρια σε όποιον είχε τον συντονισμό της εκκένωσης στην Ρόδο, 19.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν χωρίς προβλήματα, μερικοί αντί να πουν μπράβο, γκρινιάζουν, έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.