Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η επιστροφή, δείχνει σαν την επιλογή του Τσίπρα αν παραιτηθεί

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν αποκλείεται την Κυριακή να δούμε εκπλήξεις αφού το εκλογικό σώμα είναι από την δεξιά μέχρι την αριστερά και δεν είναι τόσο αφοσιωμένο στα κόμματα όσο μας άφησαν να πιστέψουμε στις πρώτες εκλογές.

Το πιθανότερο είναι βέβαια να έχουμε σ εέκταση μια επανάληψη της νίκης της ΝΔ και στην καλύτερη περίπτωση μία σταθεροποίηση στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που θα προσπαθήσει να αποφύγει το 1 σαν πρώτο νούμερο στα αποτελέσματα και το ποσοστό του.

Η επιστροφή του Σακελλαρίδη δεν είναι τυχαία, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Τσίπρα και ενδεχομένως θα παίξει σαν υποψήφιος αν ο Τσίπρας δεν μπορέσει να αποφύγει την παραίτηση.

Αν βέβαια πάρει πάνω από 25% θα είναι ενδεχομένως ο επόμενος πρωθυπουργός γύρω στο 2026-27

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει το κόμμα στις δεύτερες εκλογές 2023.

«Νιώθω την ανάγκη να πω ότι θα ψηφίσω και θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Όπως δεν το ένιωσα τα τελευταία 8 χρόνια που έχω απομακρυνθεί και δεν είμαι καν μέλος του κόμματος, που έχω νιώσει δυσφορία για πολιτικές επιλογές που αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, που έχω βαθιές αντιρρήσεις για το πώς εξελίχθηκε το κόμμα αυτό σε κάτι που εμένα προσωπικά δεν με κινητοποιούσε», γράφει στην ανάρτησή του.

«Όχι δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά με κινητοποιεί. Ούτε είναι μία συναισθηματική έξαρση για τον κύκλο που κλείνει και άνοιξε το 2012. Είναι η ανάγνωση της συγκυρίας που διαμορφώθηκε τόσο εκκωφαντικά στις 21 Μαΐου που- σε τελείως προσωπικό και υποκειμενικό επίπεδο- με κάνει να θέλω να μοιραστώ αυτή την επιλογή μου», συμπληρώνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Δεν επιζητώ κανέναν ρόλο, όπως συνειδητά δεν το έχω κάνει εδώ και χρόνια, ούτε είδα εσωκομματική αναμπουμπούλα και εμφανίστηκα. Με νοιάζει πραγματικά ο κοινός σκοπός της Αριστεράς, που εκφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και μετατρέπεται σε κοινωνικό διακύβευμα», επισημαίνει στην ανάρτηση που έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.