Δεν άφησε ανεπηρέαστη την Αντζελίνα Τζολί το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου - Η ανάρτησή της στο Instagram για την πολύνεκρη τραγωδία

Από την επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί, στο ταχέως αναπτυσσόμενο προσφυγικό καταυλισμό Ζαάτρι της Ιορδανίας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων το 2013

Η ανάρτηση της Αντζελίνα Τζολί στο Instagram για το ναυάγιο στην Πύλο:
«Κανείς δε ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός και αν δεν έχει επιλογές»

Δεν άφησε ανεπηρέαστη τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Έχοντας υπάρξει πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η σταρ του Χόλιγουντ βίωσε με έντονο τρόπο την τραγωδία με τους 81 έως τώρα νεκρούς στη Μεσόγειο. 

Η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα μίλησε για το ναυάγιο στην Πύλο, μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στα Instagram stories της.
«Συγκλονισμένη από αυτά τα νέα. Κανείς δε ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός και αν δεν έχει επιλογές», έγραψε η Αντζελίνα Τζολί. Στη συνέχεια, η 48χρονη ηθοποιός μοιράστηκε την ιστορία ενός άντρα που γνώριζε σε παρόμοια κατάσταση.

 

© Instagram / screen shot

«Γνώριζα έναν άντρα που έχασε τη γυναίκα του και την κόρη του αφού κράτησε τα σώματά τους για ώρες προσπαθώντας να τους διατηρήσει στη ζωή. Ρώτησα γιατί θα ανέβαιναν σε ένα τόσο γεμάτο σκάφος αν φαινόταν επικίνδυνο; Και γιατί να το ρισκάρουν εξαρχής;», έγραψε η ηθοποιός στο story της στο Instagram.

 

© Instagram / Angelina Jolie
 

Ενώ βρισκόταν σε μια εμπόλεμη ζώνη προσπαθώντας να βοηθήσει ως γιατρός, η γυναίκα του τον παρότρυνε απεγνωσμένα να μπει σε μια βάρκα. Όταν ένα άλλο σκάφος χτύπησε πάνω τους, έχασαν τραγικά τη ζωή τους επειδή «δεν ήταν σε θέση να τους βοηθήσει». Η Αντζελίνα Τζολί παρέθεσε την ιστορία για να εξηγήσει ότι: «Δεν είναι κακός άνθρωπος ή κακός γονέας. Δεν είχε επιλογές».

 

© Instagram / Angelina Jolie
 

Αντζελίνα Τζολί: Μύθος ότι η μετανάστευση προέρχεται από την επιθυμία για μια καλύτερη ζωή

«Ένας από τους μύθους είναι ότι αυτό προέρχεται από την επιθυμία για μια καλύτερη ζωή. Αυτό υπονομεύει την πολύ πραγματική φρίκη που ζουν οι άνθρωποι καθημερινά. Και αυτό που αντιπροσωπεύει αυτή η διαδρομή ως μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή», σημείωσε η Αντζελίνα Τζολί.

«Η εστίαση θα πρέπει να είναι στο γιατί, καταρχήν, οι πρόσφυγες και οι άλλοι άνθρωποι που μετακινούνται δεν μπορούν να μείνουν σπίτι και τι θα γινόταν για να σταθεροποιηθούν και να γίνουν πιο σταθερά το εμπόριο και οι σχέσεις, ώστε να μπορούν να ζουν και να ευδοκιμούν στο σπίτι τους», είπε η Αντζελίνα Τζολί προσπαθώντας να καταδείξει τη βασική αιτία του προβλήματος.

Από την Athens Voice με πληροφορίες του Just Jared