Πέθανε ο Ian Bairnson, κιθαρίστας για τους Pilot, Alan Parsons Project και Kate Bush,

Ο Σκωτσέζος μουσικός ερμήνευσε το σόλο στο Wuthering Heights της Kate Bush και συνεργάστηκε με τους Paul McCartney, Sting και Mick Fleetwood.

Ο Ίαν Μπάιρνσον, ο Σκωτσέζος κιθαρίστας των session που είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του με τους Alan Parsons Project και την Kate Bush, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.

Video Url

 

Την είδηση ​​ανακοίνωσε η σύζυγος του κιθαρίστα, Leila Bairnson, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ανοίγει σε νέα καρτέλα), δηλώνοντας: «Με βαθιά θλίψη και λύπη σας ενημερώνω ότι ο αγαπημένος σύζυγός μου Ian Bairnson πέθανε την Παρασκευή 7 Απριλίου. .

«Ο Ίαν ήταν ο πιο γλυκός, ευγενικός, στοργικός σύζυγος που θα μπορούσα ποτέ να ευχηθώ και παρηγορούμαι που ξεκουράζεται τώρα εκεί πάνω στο δικό του κομμάτι του «Blue Blue Sky».

«Αν και ο Ίαν μας άφησε, η μουσική του κληρονομιά παραμένει μαζί μας και θα συνεχίσει να χαροποιεί και να φωτίζει τη ζωή μας, όπως και τη δική του, για πάντα».

Γεννημένος στα νησιά Shetland της Σκωτίας, ο Ian Bairnson αγόρασε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία έξι ετών και η μουσική αυτοδιάθεσή του οδήγησε σε μια καριέρα ως μουσικός ηχογραφήσεων στο Εδιμβούργο όταν ήταν ακόμη μόλις έφηβος.

Τα κέρδη του του επέτρεψαν να μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου ο Steve Harley τον κάλεσε να γίνει μέλος των Cockney Rebel, αλλά ο Blairford υπέγραψε αντ' αυτού με τους Σκωτσέζους rockers Pilot, που μόλις είχαν υπογράψει στην EMI. Το ντεμπούτο σινγκλ τους, τον Ιανουάριο, έφτασε στην Νο 1 θέση στα βρετανικά charts το 1975.

Ο παραγωγός του ντεμπούτου άλμπουμ των Pilot ήταν ο θρύλος του prog-rock Alan Parsons, ο οποίος στρατολόγησε τον Bairnson και τους συμπαίκτες του στο συγκρότημα για να σχηματίσουν το βασικό lineup των Alan Parsons Project.

Ο Bairnson συμμετείχε σε κάθε δίσκο των Alan Parsons Project, ξεκινώντας από το Tales of Mystery and Imagination του 1976. Οι συνεισφορές του τόνισαν την αίσθηση του να τραγουδά βιμπράτο και τα μπλουζ, ιδιαίτερα σε σόλο όπως το I Wouldn’t Want to Be Like You.

Video Url

 

Video Url