Καναδός θρύλος της κάντρυ-ροκ Ian Tyson μέλος των Ian and Sylvia

Στα μέσα του '60, ο Πετρίδης κι εγώ, αγαπούσαμε ιδιαίτερα δύο από τα τραγούδια τους, το The Lovin' Sound και το You Were On My Mind. ΚΖ

Video Url

 

Ο Tyson που ήταν 89 ετών, γεννήθηκε από Βρετανούς μετανάστες στη Βικτώρια και μεγάλωσε στο Duncan B.C. στις αρχές της δεκαετίας του '20, πήρε την κιθάρα ενώ ανάρρωσε από έναν τραυματισμό που υπέστη σε μια άσχημη πτώση στο ροντέο όπου ήταν αναβάτης.

Η ιστορία του Ian Tyson από εκεί είναι γνωστή στους περισσότερους., έκανε ωτοστόπ στο Τορόντο, όπου συνάντησε μια νεαρή τραγουδίστρια από τη μικρή πόλη του Οντάριο που λεγόταν Sylvia Fricker. Ως Ian & Sylvia, ήταν οι Καναδοί σταρ της φολκ άνθησης των αρχών της δεκαετίας του '60 που χάρισε στον κόσμο τον Bob Dylan, τον Phil Ochs, την Joan Baez, τους Clancy Brothers και το Kingston Trio.

Παντρεύτηκαν το 1964, το ζευγάρι έκανε σχεδόν δώδεκα άλμπουμ - και έγραψε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των "Four Strong Winds" και "Someday Soon" του Ian και του "You Were on My Mind" της Sylvia - τραγούδια που έχουν διασκευασθεί όλα  αμέτρητες φορές από μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένων των Dylan, Neil Young, Judy Collins και ενός νεαρού Καναδού τραγουδιστή που καθοδηγούσε το ζευγάρι στα πρώτα του χρόνια, τον Gordon Lightfoot.

 

Video Url

 

Κατά τη διάρκεια της βρετανικής εισβολής, ο Ian και η Sylvia εξελίχθηκαν σε πρωτοπόρους του country-rock. Το συγκρότημα τους, Great Speckled Bird, συναγωνίστηκε τους Byrds και άλλα γκρουπ που βοήθησαν στη δημιουργία της σύγχρονης χώρας, μια δεκαετία πριν από τη φάση Urban Cowboy των σύγχρονων «νέων παραδοσιακών».

 

 

Video Url

 

Video Url