Πέθανε ο Carmelo La Bionda των La Bionda, ήταν μορφή της Ιταλικής ντίσκο

Τους αδελφούς La Bionda είχαμε γνωρίσει στο Μιντέμ με τον Γιάννη Πετρίδη και εξασφαλίσαμε για την Ελληνική αγορά το άλμπουμ τους που ήταν μεγάλη χορευτική επιτυχία στα τέλη του '70. ΚΖ

 

Ο Carmelo La Bionda, ο οποίος με τον αδερφό του Michelangelo σχημάτισαν το μουσικό ντουέτο «La Bionda», 

 

Video Url

 

Ο ήχος τους θεωρείται  από τους πιο σημαντικούς της ιταλικής ντίσκο μουσικής. Γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 1949 στη Ράμακα, στην επαρχία της Κατάνια, στο Μιλάνο με υιοθεσία από το 1954, ο Carmelo La Bionda ήταν 73 ετών και ήταν άρρωστος εδώ και ένα χρόνο. Είχε έναν όγκο που τον πολέμησε πολύ.

 

Video Url

 Αυτό ανακοίνωσε ο γιος του Francesco Paolo και μέλη της οικογένειάς του. 

Οι αδερφοί La Bionda έχουν κάνει ολόκληρες γενιές να χορεύουν με πολλά τραγούδια και είχαν  παγκόσμια επιτυχία  το "One For You, One For Me".

 

Video Url

 

Έκαναν το ντεμπούτο τους ως τραγουδοποιοί με το "Primo sole, primo fiore", ένα κομμάτι που παρουσίασε το ποπ συγκρότημα Ricchi e Poveri στο Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Βενετία το 1970. Έγραψαν επίσης το "Neve bianca, Amica, Gentile se vuoi" για την Ιταλίδα τραγουδίστρια Mia Martini, και «Piccolo uomo» με τον Bruno Lauzi (στίχοι). 

 

Video Url

 

Μεταξύ 1972 και 1977 οι La Bionda ηχογράφησαν δύο άλμπουμ με ακουστικές μπαλάντες, τους Fratelli La Bionda s.r.l. (1972) και Tutto Va Bene (1977). Το «Tutto va bene» ηχογραφήθηκε στα Apple Studios στο Λονδίνο και παίζει ο Nicky Hopkins στο πιάνο.

Οι La Bionda έγιναν δημοφιλείς όταν στράφηκαν στη μουσική ντίσκο. Μετακόμισαν στο Μόναχο, όταν άρχισαν να ηχογραφούν με το ψευδώνυμο D. D. Sound (συντομογραφία του Disco Delivery Sound), ένα όνομα που θα τους συνόδευε σε όλη τη δισκογραφική τους καριέρα. Τα δύο πρώτα τους σινγκλ ντίσκο, «Disco Bass» και «Burning Love», έγιναν διεθνείς επιτυχίες. Ακολούθησαν το «Cafè» (1977) και το «1, 2, 3, 4 Gimme Some More».

Video Url

 

Το 1978 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους La Bionda. Περιλάμβανε το "Sandstorm" (παραγωγή του Dieter Bohlen) και το "There for Me", καθώς και την παγκόσμια επιτυχία "One for You, One for Me". Το "There for Me" διασκευάσθηκε στη συνέχεια από άλλους καλλιτέχνες, όπως η Sarah Brightman & ο Josh Groban, η Dalida, η Patty Pravo και ο Paul Potts. Η διασκευή του Jonathan King του "One for You, One for Me" έφτασε στην 29η θέση στα βρετανικά charts στα τέλη του 1978, ξεπερνώντας το πρωτότυπο του La Bionda που είχε φτάσει μόλις στο νούμερο 54.

Video Url

 

Από το 1978 έως το 1981, οι La Bionda συνέχισαν να ηχογραφούν περισσότερη χορευτική μουσική, είτε με το όνομά τους (όπως με τα άλμπουμ Bandido, High Energy και I Wanna Be Your Lover) είτε ως D. D. Sound (όπως με τα σινγκλ Cafe, The Hootchie Cootchie και Ξύπνα τη νύχτα).

Στη δεκαετία του 1980, οι La Bionda σημείωσε τα soundtrack για πολλές ταινίες που σκηνοθέτησαν οι Sergio και Bruno Corbucci, συμπεριλαμβανομένων των Super Fuzz (1980), Who Finds a Friend Finds a Treasure (1981), με πρωταγωνιστές τους Bud Spencer και Terence Hill, My Darling, My Dearest (1981). ), Cat and Dog (1983), A tu per tu (1984), Miami Supercops (1985) και Roba da ricchi (1987), καθώς και Virtual Weapon (1997), σε σκηνοθεσία Antonio Margheriti. 

Παράλληλα, το 1983 ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το χορευτικό δίδυμο Righeira γράφοντας τις πρώτες επιτυχίες τους «Vamos a la playa» και «No Tengo Dinero». Το 1984, ο Carmelo La Bionda ηχογράφησε ένα σινγκλ ως σόλο καλλιτέχνης.