Πέθανε ο συνθέτης τραγουδιών της Μοτάουν Ivy Jo Hunter

Μεγαλωμένος στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, ο Χάντερ εκπαιδεύτηκε στην ορχηστρική μουσική — κυρίως τρομπέτα και πλήκτρα. Μετά από μια θητεία στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χάντερ άρχισε να παίζει ως τραγουδιστής στους χώρους γύρω από το Ντιτρόιτ, όπου έγινε φίλος με τον τραγουδοποιό Χανκ Κόσμπι. Ο Κόσμπι τον σύστησε στον  William "Mickey" Stevenson. Ο Χάντερ έπαιζε πλήκτρα σε ηχογραφήσεις της  Motown πριν ο Στίβενσον αρχίσει να συνεργάζεται μαζί του ως τραγουδοποιός. 

Τα τραγούδια του Hunter περιλάμβαναν το "Truly Yours" και το "Sweet Thing" των The Spinners. Το "Sorry Is a Sorry Word" των Temptations. «Behind a Painted Smile» και «My Love Is Your Love (Forever)» των Isley Brothers. και "Ask the Lonely" και "Loving You Is Sweeter Than Ever" για τους Four Tops. Μαζί με τον Μάρβιν Γκέι και τον Στίβενσον, συνέγραψε την επιτυχία της Μάρθας και των Βαντέλλας "Dancing in the Street", το φθινόπωρο του 1964, Ο Hunter επίσης έκανε παραγωγή και έγραψε τραγούδια για καλλιτέχνες της Motown όπως οι The Velvelettes (το σινγκλ τους "That's a Funny Way"), οι Contours (η επιτυχία τους το 1964, "Can You Jerk Like Me"), οι Marvelettes (οι επιτυχίες τους "Danger Heartbreak Dead Ahead" και "I'll Keep Holding On"), Gladys Knight & the Pips (το κομμάτι του άλμπουμ "The Stranger") και Gaye, για τον οποίο παρήγαγε το σινγκλ στο Top 40 "You" το 1968.

Ο Χάντερ συνέχισε να γράφει, να παράγει, να υπηρετεί ως μουσικός συνεδριάσεων και να ερμηνεύει. Ως τραγουδιστής ηχογράφησε πολύ υλικό με τη Motown κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων των demos των δικών του συνθέσεων, αλλά τίποτα δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 1970, όταν η Motown κυκλοφόρησαν ένα σινγκλ του  στη δισκογραφική VIP που σύντομα θα καταργηθεί με τίτλο "I Remember When (Αφιερωμένο στο Beverly)». Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ένα άλλο σινγκλ σε VIP με τίτλο "I'd Still Love You". Είχε επίσης προγραμματιστεί ένα άλμπουμ με τον τίτλο Ivy Jo is in this Bag, αλλά έμεινε στο ράφι. Λίγο μετά από αυτό έφυγε από τη Motown.

Το 1970, συνέβαλε στο «Μαμά, τι είναι ένα Funkadelic;» των Funkadelic; στο ομώνυμο πρώτο άλμπουμ αυτού του συγκροτήματος. Έκανε επίσης συμπαραγωγή ενός άλμπουμ για τον Wee Gee (William Howard), τον πρώην τραγουδιστή των The Dramatics, το οποίο περιελάμβανε την επιτυχία "Hold On (To Your Dream)", η οποία έχει γίνει αγαπημένο στις τελετές αποφοίτησης. Το 2009, έλαβε μέρος σε εορτασμούς για την 50η επέτειο της Motown.

Ο Χάντερ πέθανε στις 6 Οκτωβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών. Μερικές φορές συγχέεται με τον τραγουδιστή και πιανίστα των μπλουζ Ivory Joe Hunter (1914–1974) ή με τον πιανίστα της Motown Joe Hunter που ήταν ο ηγέτης του συγκροτήματος The Funk Brothers της εταιρείας από το 1959 έως το 1964.

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url