Στο 11,4% ο πληθωρισμός ροκανίζει τα λεφτά που δεν έχουμε

Αυτοί που διαμορφώνουν τις τιμές και ανεβάζουν τον πληθωρισμό σε μεγαλύτερο ποσοστό από την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι αυτοί με τα εισοδήματα τους  ανεβάζουν τις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν με διάφορους τρόπους και κρατούν ουσιαστικά καθηλωμένους τους μισθούς σε επίπεδα πριν από 10 χρόνια, ενώ τα περισσότερα προϊόντα έχουν πάει 10 φορές επάνω,

Μιλάμε για καθαρή κερδοσκοπία για την οποία δεν μπορεί βέβαια να κάνει και πολλά η κάθε κυβέρνηση αφού όλοι επικαλούνται ότι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα.

 

Είναι η ΔΕΗ ιδιωτική, είναι οι τράπεζες ιδιωτικές, στους τύπους ίσως ναι αλλά αυτή που κάνει κουμάντο είναι η κυβέρνηση, αυτή κάνει τις συμφωνίες στις μεγάλες αποφάσεις.

 

Βέβαια πολλοί τρώνε από τους κρατικούς οργανισμούς και η κάθε κυβέρνηση εκεί βολεύει τα βλαστάρια της.

 

Οι μικροί ανεβάζουν τις τιμές στα πάντα, ένα κωκ στον φούρνο έχει σχεδόν 1 παλιό χιλιάρικο, ενώ κάποτε έκανε 20, 30 δραχμές, δίνουν αυξήσεις στο προσωπικό τους με τις αυξήσεις των τιμών; σιγά...

 

Πώς μπορεί να τους ελέγξει η κυβέρνηση αφού αυτοί έχουν φροντίσει να την ελέγχουν με τα ΜΜΕ τα οποία είναι λέει κυβερνητικά, ναι ο Ελεύθερος Τύπος και 2-3 άλλα είναι, τα υπόλοιπα ανήκουν στο 'αφεντικό' και δεν δίνουν δεκάρα ποιος κυβερνά, τους ενδιαφέρουν μόνο οι επιχειρήσεις τους.

 

Αν ανέβουν τα επιτόκια για όσους έχουν πάρει δάνεια, θα γίνει σφαγή.