Πέθανε ο Jerry Allison, ντράμερ του Buddy Holly στους Crickets

1.197 / 5.000
Αποτελέσματα μετάφρασης
Buddy Holly and the Crickets το 1958 (από πάνω προς τα κάτω): Jerry Allison, Buddy Holly, Joe B. Mauldin (Φωτογραφία από τη σελίδα της Allison στη Wikipedia)

Ο Τζέρι Άλισον, του οποίου το τύμπανο ως μέλος των Crickets τροφοδότησε το σημαίνον rock 'n' roll του Buddy Holly, πέθανε σήμερα (22 Αυγούστου 2022). Ο τόπος και η αιτία του θανάτου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. ο Άλισον, η οποία ήταν το τελευταίο επιζών μέλος της αρχικής ομάδας, ήταν 82 ετών.

Ο θάνατος του Άλισον επιβεβαιώθηκε από την επίσημη σελίδα του Μπάντι Χόλι στο Facebook, η οποία το δημοσίευσε:

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Jerry 'JI' Allison, ντράμερ των The Crickets, ενός από τους πιο στενούς φίλους του Buddy και της έμπνευσης για τους ντράμερ για δεκαετίες από τότε, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών. Ο JI ήταν μουσικός μπροστά από την εποχή του, και αναμφίβολα η ενέργεια, οι ιδέες και η εξαιρετική του ικανότητα συνέβαλαν τόσο στο The Crickets όσο και στο ίδιο το rock 'n' roll, να γίνουν τέτοια επιτυχία. Ο Μπάντι συχνά αναγγέλλεται ως ο αυθεντικός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, αλλά και ο JI έγραψε και ενέπνευσε τόσα πολλά από τα τραγούδια που θα γίνουν αιώνια κλασικά. Υπάρχουν περισσότερα να ειπωθούν και να δημοσιευτούν εδώ τις επόμενες ημέρες. Για σήμερα, σκεφτόμαστε την οικογένεια και τους φίλους του και ευχόμαστε στον JI να αναπαυθεί εν ειρήνη».

 

Με καταγωγή από το Hillsboro του Τέξας, ο Allison σχημάτισε τους Crickets με τον Holly, τον μπασίστα Joe B. Mauldin και τον κιθαρίστα ρυθμού Niki Sullivan το 1957. Ο Sullivan εγκατέλειψε σύντομα και οι Crickets έγιναν τρίο. Ο Άλισον συνέγραψε διάσημα μεγάλες επιτυχίες όπως το "That'll Be the Day" και το "Peggy Sue".

Μετά τον θάνατο του Χόλι σε αεροπορικό δυστύχημα το 1959, ο Άλισον διατήρησε τον έλεγχο του ονόματος του συγκροτήματος και συνέχισε να περιοδεύει και να ηχογραφεί ως Crickets με ένα εκ περιτροπής καστ μελών του συγκροτήματος. Το 2007, ο Allison εισήχθη στο Musicians Hall Of Fame And Museum στο Nashville ως μέλος των Crickets και το 2012 μπήκε στο Rock And Roll Hall Of Fame.

 

Video Url

 

Video Url