Πέθανε ο παραγωγός Γιώργος Μακράκης

Ένας σπουδαίος παραγωγός, ένας σπουδαίος άνθρωπος δεν είναι πια κοντά μας.

 

Ο Γιώργος Μακράκης ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής δισκογραφίας, στην πολύχρονη πορεία του στο Ελληνικό τραγούδι συνεργάσθηκε ίσως με τους περισσότερους καλλιτέχνες από κάθε άλλο παραγωγό αφού τον βρίσκουμε σε δίσκους σχεδόν όλων των εταιρειών.

Ανάμεσα στα ονόματα με τα οποία έκανε παραγωγές βρίσκουμε τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Άκη Πάνου, η πρώτη του παραγωγή  ήταν οι «Πασχαλιές μέσα από τη νεκρή γη» του Χατζιδάκι,  τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιώργο Νταλάρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και βέβαια την Βίκυ Μοσχολιού με την οποία είχε μία ιδιαίτερη σχέση.

Πριν από 1 μήνα περίπου μου είχε τηλεφωνήσει ο Κώστας Χούντας ο οποίος ετοιμάζει ένα βιβλίο για την Ελληνική δισκογραφία και μου ζήτησε το τηλέφωνο του Μακράκη, το οποίο του το έδωσα αφού το πήρα από τον Γιώργο Παπαστεφάνου.

Την είδηση του θανάτου του μου μετέφερε ο Γιάννης Πετρίδης, με τον Μακράκη είχαμ εζήσει αρκετά κοντά, ειδικά στην περίοδο που έκανε παραγωγές για την Πόλυγκραμ και ειδικά την Μοσχολιού

Όπως μου είπε ο Χούντας, μίλησε με τον Μακράκη για αρκετή ώρα για το Ελληνικό τραγούδι, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τα αίτια του θανάτου του, μάθαμε ότι πέθανε στο νοσοκομείο, θα πρέπει να ήταν 85 ετών, πιστεύω ότι η παρουσία του στην εκπομπή του Λευτέρη Παπαδόπουλου θα σας δώσει μία εντύπωση για την σημαντική του πορεία. Καλό ταξίδι!